Мера Добропілля залишили під нічним домашнім арештом на два місяці

Мера Добропілля залишили під нічним домашнім арештом на два місяці

Укрінформ
До мера міста Добропілля Донецької області Андрія Аксьонова Краматорський міський суд застосував запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком на два місяці з 22:00 до 05:00 наступної доби.

Про це повідомляє Судова влада України.

«Судом розглянуто клопотання про обрання запобіжного заходу меру Добропілля... До підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 2 (два) місяці, заборонивши останньому в період часу з 22.00 до 05 00 наступної доби залишати житло», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що 29.01.2019 року слідчим суддею Краматорського міського суду Донецької області було частково задоволено клопотання заступника начальника другого відділу процесуального керівництва управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Донецької області по кримінальному провадженню від 15.08.2017 року про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Читайте також: В Одесі викрили й арештували іноземця, причетного до наркотрафіку

У повідомленні нагадали, що меру Добропілля оголошена підозра у підробці офіційних документів, печаток, штампів, бланків та використання підроблених документів.

У прес-службі прокуратури Донецької області 30 січня кореспонденту Укрінформу відмовили в наданні будь-якої інформації у цій справі. «Ми нічого по цій справі на даному етапі коментувати не можемо. Це таємниця досудового слідства», - сказали в прес-службі.

Як повідомляв Укрінформ, мер Добропілля Донецької області Андрій Аксьонов підозрюється правоохоронцями в підробці офіційних документів для приховування незаконного відвідування окупованого Криму, а також у розтраті майна, зокрема, за частинами 2, 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

За даними прокуратури, чиновник з метою приховування відсутності на робочому місці травнем 2017 року надав до міської ради підроблений листок непрацездатності. На підставі підроблених офіційних документів посадовій особі були нараховані та виплачені бюджетні кошти.

Відносно міського голови подані клопотання про обрання запобіжного заходу і клопотання про відсторонення від посади, повідомили тоді в прокуратурі.

Відповідно до оприлюдненої інформації на сайті МВС України, Аксьонов зник 4 червня 2017 року та був оголошений в розшук.

За словами заступника мера Євгена Бражникова, мер Добропілля Донецької області Андрій Аксьонов, оголошений в розшук за візит до Криму з підробленими документами, перебував у клініці Німеччини з онкозахворюванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-