ПАТ

ПАТ "Сумигаз" закидають зловживання монопольним становищем

Укрінформ
Публічне акціонерне товариство "Сумигаз" зловживає своїм монопольним становищем.

На цьому наголошувалося під час засідання у Сумах обласного оперативного штабу з координації роботи у галузі законності, правопорядку та обороноздатності під головуванням голови ОДА Миколи Клочка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Останнім часом в області збільшилась кількість зловживань з боку ПАТ "Сумигаз". На сьогодні ця організація має не тільки газорозподільну та наглядову функцію, а ще й функцію продажу газу. Але проблема у тому, що, маючи певні важелі впливу на підприємців, які закуповують природне паливо, ПАТ "Сумигаз" навмисно створює штучні проблеми для них, аби угоди укладалися тільки з ними чи з підконтрольними їм організаціями", - сказав під час засідання директор "Сумського обласного фонду підтримки підприємництва" Сумської обласної ради Павло Борисов.

За його словами, з цього приводу місцеві підприємці неодноразово звертались до "Сумського обласного фонду підтримки підприємництва", виносили ці питання на засідання ради підприємців, були направлені відповідні листи та звернення до облдержадміністрації, народних депутатів, адже "газовий шантаж", як наголосив Борисов, це ризик для розвитку сприятливої бізнесової атмосфери на Сумщині.

Під час засідання йшлося також про тиск, який чиниться і на підприємства з іноземним капіталом, що негативно впливає на інвестиційний клімат в області.

Учасники засідання зазначили, що зараз на Сумщині існує близько 50 суб’єктів господарювання, які мають відповідні ліцензії на поставку природного газу за ціною, що є нижчою, ніж у ПАТ "Сумигаз".

Читайте також: 20 облгазів перевірять через зайві суми в платіжках

За підсумками обговорення голова облдержадміністрації Клочко звернувся до правоохоронних та контролюючих органів в Сумській області перевірити у межах повноважень факти "газового тиску" на місцевий бізнес через зловживання монопольним становищем представників газопостачальних організацій на Сумщині та вжити відповідних заходів реагування.

"Звичайно, глобально питання щодо ПАТ "Сумигаз" потрібно вирішувати на державному рівні. Але облдержадміністрація не може бути осторонь, коли страждає місцевий бізнес, з’являються ризики для інвестицій. Тож маємо вжити всіх заходів, аби захистити підприємців області", - зауважив керівник області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-