На Харківщині військові 92-ї бригади отримали 80 квартир

На Харківщині військові 92-ї бригади отримали 80 квартир

Фото
Укрінформ
Одразу дві новозбудовані багатоповерхівки приймуть 80 сімей військових 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ у селі Башкирівка Чугуївського району Харківської области.

Сертифікати на будинки командиру бригади передали міністр оборони України Степан Полторак та голова Харківської ОДА Юлія Світлична, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В 2019-му році 92-а бригада стане першою в Україні, яка буде повністю забезпечена житлом", - підкреслив Полторак на врученні сертифікатів.

За його словами, наступного року планується побудувати ще один будинок для сержантського складу: "Також планується завершити будівництво гуртожитків на 350 військовослужбовців".

"Крім того, з 1 січня 2019 року почне в повному обсязі діяти друга форма забезпечення житлом військовослужбовців. Це забезпечення всіх охочих компенсацією за знімання житла. Якщо раніше це були тільки офіцери, зараз така можливість є у всіх військових, у тому числі, й контрактників. Процедура максимально спрощена, й така можливість буде в усіх. Таким чином, наступного року ми закриємо питання забезпечення житлом усіх військовослужбовців 92-ї бригади", - зазначив Полторак.

Військові 92-ї бригади отримали 80 квартир у Чугуївському районі/ Фото В'ячеслава Мадієвського

За його словами, окрім 80 квартир, які зараз отримали військові 92-ї бригади, цього року було закуплено 101 квартиру в Харкові для військових Харківського гарнізону.

"Дякую голові ОДА Юлії Світличній за підтримку військових в області, за те, що обласна державна адміністрація є таким лідером щодо військових, які проживають у Харківському гарнізоні. Я вам дякую за те, що ви чудово провели – ефективно та конструктивно - місяць воєнного стану та показали, що не тільки військові, не тільки армія, але й суспільство, люди готові до захисту своєї країни", - додав Полторак.

Як сказала Світлична, звертаючись до воїнів 92-ї бригади та їх рідних, будівництво цих двох будинків було заморожено більш ніж 10 років: "Нарешті, держава повертається до військових обличчям: адже ви бороните державу, тож держава повинна захищати вас".

Читайте також: На Донеччині відкрили Агентський пункт з надання послуг пенсіонерам

Вона акцентувала, що в області за декілька останніх років вдалося зробити дуже багато для забезпечення військових. На даний час у Харківській області близько 2000 військових знаходяться на квартирному обліку. "І вирішення питання забезпечення житлом є дуже актуальним", - зазначила Світлична.

За її словами, окрім забезпечення житлом військовослужбовців, в області вирішують квартирні питання ветеранів АТО та ООС: "Для цього вже 3 роки поспіль реалізується програма, за якою з обласного бюджету компенсують 40% вартості житла, яке купують воїни та їх рідні".

Під час заходу голова ОДА передала в розпорядження 92-ї бригади новий автомобіль швидкої допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-