У Краматорську запустили другу чергу полігону твердих побутових відходів

У Краматорську запустили другу чергу полігону твердих побутових відходів

Укрінформ
У Краматорську Донецької області запрацювала друга черга регіонального полігону твердих побутових відходів, де карти побудовані за сучасною французькою технологією.

Про це у понеділок повідомили в Донецькій ОДА.

«Друга черга регіонального полігону твердих побутових відходів працює тепер у Краматорську... Три карти загальною площею 12 га побудовані за сучасною французькою технологією, що убезпечує ґрунти від забруднення фільтратами», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що будівництво другої черги розпочали у серпні минулого року, на це з обласного бюджету спрямували 132 млн грн.

Потужності полігону дозволяють використовувати його протягом 30 років, а у разі будівництва сміттєпереробного заводу - набагато довше.

Читайте також: За чотири роки у "зелену" енергетику інвестували близько €1,5 мільярда

Що стосується першої черги краматорського полігону ТПВ, то після заповнення вона буде рекультивована, констаували в ОДА.

Там додали, що крім Краматорська, подібні сучасні полігони твердих побутових відходів невдовзі запрацюють у Волновасі, Кураховому та Нікольському районах. Таким чином, повністю закриваються потреби області в захороненні сміття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-