Самогубство молоді у Дніпрі дуже схоже на ритуальне - психотерапевт

Самогубство молоді у Дніпрі дуже схоже на ритуальне - психотерапевт

Укрінформ
Самогубство 16-річної дівчини і 18-річного хлопця, що вистрибнули з вікна 8-го поверху будинку в Дніпрі, дуже схоже на ритуальний акт.

Таку думку висловила психотерапевт Марія Фабрічева в коментарі кореспондентові Укрінформу.

“Самогубство підлітків в Дніпрі схоже на ритуальний акт. Це коли суїцид спланований, він рідко відбувається по добрій волі людей, але є хтось, хто провокує підлітків це зробити. Явно це або чергові суїцидальні групи в соціальних мережах, або секти з суїцидальним напрямом, яким вигідні показові самогубства, щоб було зрозуміло: "гуру" мають владу над людьми. Вони маніпулюють найдавнішим страхом людей - страхом смерті", - зазначила Фабрічева.

За словами психотерапевта, такі групи і секти грають на цьому, обіцяючи, що після смерті для дитини настане краще життя.

Читайте також: Поліція назвала “цифру” дитячих самогубств за 2018

“ Ця діяльність кваліфікується як доведення до самогубства. Але довести це вкрай складно. Це суїцид, який було сплановано третьою стороною і при певних діях — постраждалою стороною. Це певні маніпуляції, залякування, стратегії людей, що мають психічні розлади. Їм подобається управляти іншими, відчувати свою владу і показувати — в моїх руках твоє життя. Організаторів таких груп дуже важко знайти. Тільки консультаціями психологів тут не обійдешся, потрібна допомога силових структур", — підкреслила експерт.

Як повідомлялося, сьогодні в Дніпрі дівчина і хлопець покінчили життя самогубством, вистрибнувши з вікна на 8-му поверсі торгового центру. За фактом подвійного самогубства поліція відкрила карне провадження.

Перший заступник глави Національної поліції України В'ячеслав Аброськін в пості на сторінці в Facebook оприлюднив фото, на якому видно, що молоді люди виклали доріжку з троянд, а також залишили передсмертну записку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-