На Дніпропетровщині оновлюють понад 30 опорних шкіл

На Дніпропетровщині оновлюють понад 30 опорних шкіл

Децентралізація
Укрінформ
На Дніпропетровщині ремонтують та оновлюють більш як 30 опорних шкіл, щоб створити в них сучасне і комфортне для дітей освітнє середовище.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.

«Завдяки додатковим фінансовим ресурсам, що дала децентралізація, ми нині зводимо дитсадки, реконструюємо лікарні, ремонтуємо школи. Сучасний освітній простір створюємо в понад 30 школах регіону», - процитували в прес-службі голову Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченко.

Як зауважив радник голови ОДА Юрій Голик, кожна опорна школа, що знаходиться у сільській місцевості, з сірої непривабливої будівлі перетвориться у сучасне, яскраве комфортне середовище для навчання дітей.

Читайте також: На Харківщині активно ремонтують до 1 вересня 200 шкіл

Наразі триває реконструкція у Магдалинівській, Іларіонівській, Лихівській і найбільшій Софіївській опорних школах. Зокрема у Лихівській опорній школі, яку звели 40 років тому, не було жодного капремонту.

«Поточні ремонти не рятували - будівля поволі руйнувалася. Кут школи почав просідати - по стіні пішли тріщини. Вимагала заміни й система опалення. У холодну пору року температура у класах інколи становила всього 15 градусів, - розказала директор школи Лариса Дерід. - Нарешті ми дочекалися ремонту. Наша школа стане єврозразка».

Підрядники продовжують міняти вікна, утеплювати фасад та ремонтувати спортзал. Згодом оновлять коридори та класи. Поряд із закладом розгорнулося облаштування сучасного стадіону. За проектом, тут будуть баскетбольний і волейбольний майданчики, тренажери, футбольне поле зі штучним покриттям, бігові доріжки. Проект розрахований на два роки.

Як поінформували у прес-службі ОДА, за три роки в області відремонтували 70 навчальних закладів. Вони стали теплішими, сучаснішими, затишнішими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-