На Волині діти з притулку скаржаться на сексуальні домагання

На Волині діти з притулку скаржаться на сексуальні домагання

Укрінформ
У м. Рожище Волинської області у десятьох дітей, які перебувають у притулку, виявили сліди побиття та крові на одягу. Троє з них заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи.

Про це повідомляє омбудсмен Людмила Денісова у Facebook.

"Під час моніторингового візиту до притулку для дітей, які потрапили у складні життєві обставини, у десятьох дітей виявили сліди побиття та крові на одежі. Ще й надто, троє дітей заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи", - зазначає омбудсмен.

Притулок знаходиться в м. Рожище Волинської області і зараз там перебуває 33 дитини віком від 3 до 18 років. 

"Дітки розповіли, що сам директор та його брат, який працює черговим з режиму, їх б’ють та ображають нецензурними словами. Дівчата повідомили, що брат директора їх торкався за різні частини тіла. Діти скаржилися виховательці, але вона відмахнулася - сказала, що вони все вигадують", - написала вона.

За словами Денісової, у притулку вже працюють поліцейські, а керівництво області шукає місце, куди можна перевести дітей.

Читайте також: Правоохоронці запобігли вивезенню жінок за кордон для сексуальної експлуатації

Денісова зазначила, що жоден із співробітників притулку не повідомив про те, що у них відбувається, тому залишати дітей сам на сам з такими людьми не можна. "Як з’ясувалося, директор установи вже був у розробці правоохоронних органів після зникнення дітей. Міністерство охорони здоров’я простежить за тим, аби дітей обстежили й надали усю необхідну медичну допомогу", - додала омбудсмен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-