Правоохоронці перевірять, як в Аккерманській фортеці з'явився ресторан

Правоохоронці перевірять, як в Аккерманській фортеці з'явився ресторан

Укрінформ
В Одеській області поліція перевіряє використання бюджетних коштів керівництвом комунального підприємства «Фортеця».

Про це  повідомили в інформаційному центрі Білгород-Дністровського міськрайонного суду кореспонденту Укрінформу повідомили, що йдеться про ознаки злочину, передбаченого ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області задовольнив клопотання прокурора та слідчого Білгород-Дністровського відділу поліції про тимчасовий доступ до деяких документів КП «Фортеця» на підставі відкритого провадження за ознаками ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Зокрема, йдеться про документи щодо виконання робіт з реконструкції фортеці, згідно з договорами та проектно-кошторисною документацією, грошових коштів підприємства за відвідування туристами Аккерманській фортеці тощо", - зазначили в суді.

Варто сказати, що створену Білгород-Дністровською міськрадою комісію чолі з віце-мером та місцевими депутатами, якій було доручено здійснити перевірку господарсько-фінансової діяльності КП "Фортеця", охоронці не допустили на територію фортеці, мотивуючи це вказівкою директора КП «Фортеця» Олександра Морозова.

Читайте також: Центр Маріуполя отримає туристичні магніти

Правоохоронцям належить встановити й законність відкриття на території підприємства ресторанного сервісу та інших закладів, а також підвищення в цьому році з 50 до 80 гривень ціни квитка для відвідання фортеці.

Як повідомлялося, Одеська облдержадміністрація ініціювала номінаційну зaявку нa включення Аккерманської фортеці до Попереднього Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, оскільки цей архітектурний ансамбль ілюструє важливі етапи в історії людства і являє собою видатне світове досягнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-