Сумська облрада вимагає

Сумська облрада вимагає "повернути" 117 мільйонів на ремонт автотраси

Укрінформ
Депутати Сумської облради вимагають не допустити зменшення фінансування з держбюджету дорожнього будівництва у регіоні.

 Відповідне звернення до Президента України Петра Порошенка і Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана було ухвалено у середу, 11 липня, під час позачергової сесії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що відбулося по відношенню до Сумської області, є насправді винятковим випадком. Наразі Постановою Кабміну Сумщині зменшили обсяг коштів субвенції держбюджету, передбачених на ремонт ділянки траси Київ-Суми-Юнаківка на суму 117,5 млн. грн. Тож на порядок денний виноситься лише одне питання - про недопущення зменшення фінансування з державного бюджету дорожніх ремонтних і будівельних робіт в Сумській області”, - зазначив  голова Сумської облради Володимир Токар.

Як зазначається у зверненні, депутати Сумської обласної ради обурені інформацією,  що з’явилась у ЗМІ з посиланням на радника голови Укравтодору Олександра Каву, з приводу перерозподілу коштів субвенції з державного бюджету, призначеної для ремонту та будівництва автодоріг.

"На опрацюванні у Кабінеті міністрів України наразі перебуває документ про зняття з Сумської області коштів державного бюджету, передбачених на дорожнє будівництво, у зв’язку з начебто відсутністю проектної документації та незадовільними темпами дорожніх робіт у нашому регіоні... У той же час, за інформацією Служби  автомобільних доріг у Сумській області, мова йде про зменшення на 117,5 млн грн коштів субвенції державного бюджету, передбачених на ремонт у 2018 році траси Н-07 Київ - Суми - Юнаківка (на м. Курськ) на ділянці км 213+260 – км 218 + 320 (загальний обсяг вартості об’єкта 261,886 млн. грн.), на користь інших регіонів", - йдеться у зверненні.

Як зазначають депутати, тендер на ремонт був оголошений ще у лютому, на початок липня було призначено проведення торгів, а тому говорити про відсутність проектної документації немає підстав. Проте через відхилення тендерної пропозиції одного з учасників та подання ним скарги до Антимонопольного комітету України, процедура проведення аукціону призупинена до кінця липня.

"Поширення неперевіреної інформації про причини незавершення процедури тендерної закупівлі за зазначеним об’єктом є недопустимим. Подання подібної інформації чиновником такого рангу сприймається як офіційна заява керівництва  Укравтодору та розповсюджується засобами масової інформації, що не лише негативно впливає на імідж державного органу, а й створює значне напруження  соціально-економічної та політичної ситуації у нашому регіоні", - наголошується у зверненні.

Депутатський корпус вважає, що дії посадовців Укравтодору потребують ретельного вивчення,  їм має бути надана відповідна оцінка та вжиті адекватні заходи реагування.

Читайте також: Уряд затвердив ще 288 проектів регіонального розвитку

Депутати обласної ради зазначають, що розподіл коштів Дорожнього фонду держаного бюджету здійснювався з урахуванням стану автодоріг кожного регіону і обсяг виділених для Сумської області коштів, незважаючи на своє стратегічне значення, близькість до кордону та вкрай жахливий стан автошляхів, є недостатнім навіть для вирішення нагальних питань дорожнього будівництва. На користь ефективної роботи дорожніх служб Сумської області, зазначають депутати, говорить інформація міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, за якою Сумська область уже використала 41%  коштів Дорожнього фонду,  що є шостим результатом по Україні.

"Зважаючи на викладене, з метою недопущення погіршення стану інфраструктури  Сумської області...депутати Сумської обласної ради вимагають не допустити зменшення фінансування з державного бюджету дорожнього будівництва у Сумській області", - зазначається у документі.

За нього  проголосував 41 із 43 присутніх у сесійній залі депутатів.

Також депутати звернулися до Генерального прокурора України та директора Національного антикорупційного бюро, СБУ та Нацполіції щодо необхідності термінового вжиття заходів з недопущення блокування дорожнього будівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-