Омбудсмен відкрила справу за фактом нападу на ромський табір на Тернопільщині

Омбудсмен відкрила справу за фактом нападу на ромський табір на Тернопільщині

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова відкрила провадження за фактом нападу на ромський табір на Тернопільщині.

Про це повідомляє прес-служба офісу Уповноваженого.

"За наявною в Омбудсмена інформацією, ввечері 22 травня радикально налаштовані особи спалили ромський табір, розташований у Великогаївському лісі Тернопільської області. Під час нападу невідомі особи використали вогнепальну зброю та відкрили стрілянину. В цей час у таборі перебували 7 дорослих та більше 30 дітей, які втекли до лісу. Наразі інформація щодо тілесних ушкоджень відсутня", - йдеться у повідомленні.

Як заявляють у прес-службі, з огляду на те, що "у цій ситуації вбачаються явні ознаки дискримінації за національною ознакою та розпалення ворожнечі щодо ромської національної меншини",  Денісова відкрила провадження щодо цього нападу. 

"Крім того, Уповноважений направила запит до керівництва Головного управління Національної поліції в Тернопільській області з проханням вжити заходів реагування відповідно до вимог законодавства за означеними фактами", - зауважили в офісі Уповноваженого.

Також у прес-службі повідомили, що збільшення кількості інцидентів на грунті нетерпимості до представників ромської національної меншини викликає занепокоєння у Омбудсмена. Тому на контролі Уповноваженого продовжує перебувати провадження щодо спалення  табору ромів на Лисій горі в Києві, а також схожий випадок у Львові.

Читайте також: Вогонь та стрілянина: на Тернопільщині роми тікали в ліс від нападників

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці встановлюють осіб, які 22 травня напали на табір ромів на Тернопільщині

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-