Справу про смерть Волошина просять передати іншим слідчим

Справу про смерть Волошина просять передати іншим слідчим

Укрінформ
Голова ГУ Національної поліції України в Миколаївській області Юрій Мороз звернувся до керівництва Нацполіції з рапортом про зміну підслідності кримінальної справи про самогубство Героя України, в.о.керівника Миколаївського аеропорту Владислава Волошина.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

"Я звернувся до керівництва Національної поліції України щодо зміни підслідності вказаного провадження з метою вирішення питання щодо передачі його до Головного слідчого управління або інших територіальних підрозділів", - заявив Мороз на сесії Миколаївської облради.

Своє рішення він мотивував тим, що громадськість, яка вимагає прозорого розслідування і тисне на поліцію, насправді не вживає заходів для надання допомоги слідству. За його словами, поліція неодноразово закликала всіх, хто володіє будь-якою корисною для слідства інформацією, звернутися до Слідчого управління. Та попри всі запрошення навіть встановлені особи, співробітники аеропорту, які повідомляли пресі, що володіють інформацією про тиски або корупційні складові, вже вдруге не з’явились на допит на виклик слідчого.

Читайте також: Силовики оточили Миколаївську ОДА - очікують провокацій

"Я запропонував громадськості здійснювати прозорий та неупереджений контроль над ходом слідства, долучивши до справи в рамках кримінального провадження адвокатів від сторони родини Владислава Волошина. Адвокатів, яким би довіряла громада, родина загиблого, ЗМІ, і які б могли знайомитись з матеріалами справи, долучати свідків та подавати клопотання. Минуло три доби, але жоден з адвокатів не звернувся до Слідчого управління з метою надання правової допомоги сім`ї загиблого. То ж я розумію, що об’єктивність та неупередженість слідства насправді не цікавить активістів, а заклики і гасла носять суто політичний характер", - зазначив Мороз.

Водночас він підкреслив, що слідство не відкидає жодної з шести оприлюднених раніше версій, проводяться всі необхідні експертизи.

Як повідомляв Укрінформ, серед версій, які розглядає поліції, самогубство і нещасний випадок при поводженні зі зброєю.

18 березня у Миколаєві у власній квартирі 29-річний в. о. директора комунального підприємства "Миколаївський міжнародний аеропорт" Владислав Волошин скоїв самогубство, вистріливши з бойового пістолета.

Ця подія викликала широкий резонанс у Миколаєві. Багато хто вважає, що трагедії передував тиск з боку чиновників облдержадміністрації. У Миколаєві 20 березня, а 21-го - у Києві відбулися мітинги з вимогою відставки голови ОДА Олексія Савченка.

Сьогодні активісти вимагають від сесії Миколаївської облради оголосити недовіру губернатору Савченку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-