Президент оглянув відремонтовану ділянку траси Одеса – Рені

Президент оглянув відремонтовану ділянку траси Одеса – Рені

Укрінформ
Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки в Одеську область оглянув відремонтовану ділянку автомобільної дороги загального користування державного значення М-15 Одеса – Рені (у напрямку Бухареста). 

Про це повідомляє прес-служба глави держави. 

Президент підкреслив важливість запровадження системи фінансування будівництва доріг за рахунок перевиконання митних надходжень, яка за його ініціативою була запроваджена два роки тому.

«Там, де раніше була найбільш корумпована частина діяльності держави, я два роки тому сказав: для того, щоб забезпечити громадський контроль, половина від перевиконання (надходжень на митниці - ред.) йде не на Київ, а на дорожнє будівництво», - сказав Порошенко.

Він зауважив, що виконання цього експерименту не завжди було ефективним. Зокрема, у 2016 році в Одеській області перевиконання становило лише 86 млн грн, а дорогу за ці кошти не відремонтуєш. 

Читайте також: Можливості тергромад: на Одещині окрім стадіону єврозразка з’явиться й школа

«Це означає, що неефективно працювала митниця. Було «зелене світло» тим, хто в обхід митниці завозив вантажі. А цього року порівняйте - 86 млн і майже 2 млрд. І ці два мільярди пішли на будівництво доріг і дозволили тут, у Маяках, капітально відремонтувати дорогу. А дорога - це життя», - сказав Президент.

Він висловив переконання, що наступного року буде завершено будівництво всієї траси Одеса - Рені. За його словами, влада робить усе можливе для продовження будівництва дороги. Зокрема, Президентові доповіли про збільшення на 2 млрд коштів, які йдуть на будівництво доріг в Одеській області – сума зросла від 700 млн до 2,8 млрд.

Глава держави також відзначив, що на трасі встановлене спеціальне обладнання - вагові комплекси, які здійснюватимуть контроль за навантаженням автомобілів для того, щоб дороги не руйнувались.

Довжина відремонтованої ділянки - 41 км, вона характеризується високою інтенсивністю руху – близько 22 тисяч автомобілів на добу. Вартість ремонтних робіт становила 465,8 млн грн, з них із державного бюджету виділено 1,2 млн грн, від «митного експерименту» надійшло 464,6 млн грн. Роботи тривали з липня по грудень 2017 року.

Протяжність автомобільної дороги М-15 Одеса – Рені (на Бухарест) становить 289,4 км. Траса проходить територією 9 районів Одеської області, територією Молдови і з’єднує міста Одеса, Біляївка, Білгород-Дністровський, Сарата, Татарбунари, Арциз, Тарутине, Кілія, Ізмаїл, Болград, Рені, природний заповідник Вилкове. 

Дорога була збудована у 40-50-х роках ХХ століття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-