Масштабна спецоперація на Одещині: ГПУ розповіла про

Масштабна спецоперація на Одещині: ГПУ розповіла про "улов" корупціонерів

Фото
Укрінформ
У рамках масштабної спецоперації співробітники Управлінням захисту економіки в Одеській області Нацполіції та Головного слідчого управління ГПУ сьогодні затримали чотирьох чиновників та депутатів Одещини, підозрюваних у корупційних діяннях.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Співробітники ГПУ та Нацполіції провели сьогодні спецоперацію, за результатами якої затримано у порядку ст. 208 КПК України виконувача обов’язків начальника слідчого відділу Приморського відділу поліції ГУ НП в Одеській області, депутата Затоківської селищної ради, депутата Шабівської сільської ради Білгород-Дністровського району та начальника відділу з питань природокористування Одеської обласної ради під час вимагання та одержання від громадянки України грошових коштів в сумі 72 тисяч доларів", - зазначили в ГПУ.

Затримані особи, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою особистого незаконного збагачення, шляхом вимагання та погрозою притягнення  громадянки України до кримінальної відповідальності, змусили продати належну їй на праві власності земельну ділянку й отримані грошові кошти в сумі 72 тисячі доларів віддати їм, йдеться в повідомленні.

Читайте також: Підуть за Цвяхом: Гройсман велів "готуватися" всім корупціонерам

Наразі вирішується питання про оголошення затриманим підозри у скоєнні злочину за ознаками ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, а також звернення до суду з клопотанням про обрання їм запобіжних заходів.

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-