Поліція визволила трьох селян із 14-річного рабства

Поліція визволила трьох селян із 14-річного рабства

Відео
Укрінформ
На Одещині родина представників однієї з нацменшин фактично тримала у рабстві трьох людей.

Про це інформує відділ комунікації обласної поліції.

«До правоохоронців Балтського відділу поліції звернувся із заявою місцевий мешканець. Чоловік повідомив, що, починаючи з 2003 року, родина представників однієї з національних меншин, які проживають на території Одещини, із застосуванням насилля змушували його, а також його сестру та 64-річну матір працювати у своєму домогосподарстві», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають правоохоронці, аби "раби" були більш слухняними, у них вилучили громадянські паспорти та банківську картку, на яку мати - єдина годувальниця у сім'ї - отримувала пенсію за віком. Залякані люди протягом 14 років лише двічі звернулися по медичну допомогу, проте жодного разу - до правоохоронців.

Читайте також: В ООН нарахували понад 40 млн людей, які потрапили до сучасного рабства

«У ході досудового розслідування встановлено, що нещодавно літня жінка саме під час примусових робіт впала від інсульту. Її привезли додому та, аби не було простою у роботі, так звані господарі силою забрали у «кріпацтво» її доньку», - уточнюється у повідомленні.

Під час проведення обшуків за місцем мешкання зловмисників були вилучені речові докази, які свідчать про їхні незаконні дії з позбавлення волі людей. Найближчим часом правопорушникам буде повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід. Слідство триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-