НС у Калинівці ліквідовують майже 2,5 тисячі людей і сотні одиниць техніки

НС у Калинівці ліквідовують майже 2,5 тисячі людей і сотні одиниць техніки

Укрінформ
До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що виникла внаслідок пожежі на військових складах у Калинівці Вінницької області з подальшою детонацією боєприпасів, наразі залучено майже 2,5 тисячі людей та 345 одиниць техніки.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС

"До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації всього залучено 2486 чол. та 345 од. техніки, а саме: ДСНС - 489 чол. та 131 од. техніки (у тому числі 2 літаки Ан-32П та Єврокоптер ES-145); Нацполіція - 360 чол. та 113 од. техніки; Нацгвардія - 227 чол. та 17 од. техніки; ЗСУ - 935 чол. та 41 од. техніки (у тому числі 7 протипожежних танків, 6 БТР, 2 ІМР, 2 гвинтокрили та літак Ан-30); СБУ - 400 чол. та 30 од. техніки; МОЗ - 30 чол. та 10 од. техніки; ПАТ "Укрзалізниця" - 39 осіб та 3 пожежні потяги", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, до місця НС також направлено 20 піротехнічних розрахунків чисельністю 98 чол. та 38 од. техніки.

Читайте також: Зі Львівського бронетанкового до Калинівки вирушає "танк-вогнегасник"

Для проведення розвідки та гасіння пожежі залучено сім протипожежних танків, 2 інженерні машини розгородження та засоби повітряної розвідки.

На цей час ДСНС здійснила 4 скидання води на осередки вогню, де знижена небезпека, та ліквідувало займання 6 споруд унаслідок влучання боєприпасів.

Наразі із району НС вивезено понад 30 тисяч людей, евакуація триває. Для перевезення населення залучено 71 транспортний засіб, 10 карет швидкої медичної допомоги.

Інформації щодо загиблих внаслідок надзвичайної ситуації не зареєстровано. За оперативною інформацією, травмовано двох осіб, їх госпіталізовано.

На місці працює мобільна оперативна група ДСНС на чолі з головою служби Миколою Чечоткіним.

Як повідомлялося, увечері 26 вересня в Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. За даними Міноборони, там зберігається орієнтовно 83 тис. тонни боєприпасів.

У прилеглих до місця події районах заборонено рух автомобільного та залізничного транспорту. Також заборонено рух повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від Калинівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-