В Мукачеві запровадили безготівкову оплату  проїзду в автобусах

В Мукачеві запровадили безготівкову оплату проїзду в автобусах

Укрінформ
У Мукачеві запустили муніципальні автобуси з технологією безконтактної оплати. Вони курсуватимуть між спальними районами та центром міста, на маршрутах із найбільшим пасажиропотоком.

Розрахуватися за проїзд – а це 4 грн - можна «карткою мукачівця» або карткою будь-якого банку світу. Це буде зручно і для містян, і для туристів, повідомляє прес-служба Мукачівської міськради.

«У Мукачеві запустили муніципальні автобуси з технологією безконтактної оплати. Відтепер у місті курсують сучасні автобуси Isuzu з інноваційним рішенням для оплати проїзду. Жодної готівки — пасажири можуть розрахуватись за поїздки за допомогою безконтактної картки Mastercard будь-якого банку світу, або підтвердити право на проїзд, використовуючи одноразовий квиток з QR-кодом», - повідомляють у прес-службі мерії.

За словами мера міста Андрія Балоги, на вулицю виїхали 20 нових комфортабельних автобусів, кожен з яких розрахований на 54 пасажири та оснащений кондиціонером, монітором, системою супутникового моніторингу, озвучування зупинок і відеоспостереження в салоні. Важливим нововведенням, наголосив Балога, стала безготівкова оплата проїзду. «Нову систему оплати розробляли більше року – і вона є унікальною в країні, її зможуть використовувати й інші міста. Ця система оплати є надзвичайно зручною», - сказав Балога.

Читайте також: Повноцінний рух реконструйованим Київським мостом у Вінниці поновлять у листопаді

Пасажирам, які бажають оплатити проїзд безконтактною банківською карткою, достатньо при вході піднести її до турнікета, дочекатись світлового сигналу й пройти до салону. 

Окрім цього, для проїзду в нових автобусах можна використовувати одноразові квитки з QR-кодами, які можна придбати на автобусних зупинках і в терміналах самообслуговування. Діятиме в нових автобусах й учнівський квиток за зниженим тарифом - 50% від вартості.

Як пояснив кореспонденту директор КП "Громадський транспорт Мукачева" Олександр Бідзіля, нові автобуси направили на маршрути, де раніше спостерігалися найбільші навантаження по місту, – ті, які сполучають спальні райони із центром, також маршрути до шкіл, заводів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-