Синютка закликає припинити голодування під Львівською міськрадою

Синютка закликає припинити голодування під Львівською міськрадою

Укрінформ
Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка закликав припинити акцію протесту під Львівською міською радою.

Про це інформує прес-служба ОДА. 

«Усі посадовці, дотичні до сміттєвої проблеми, працюють над її вирішенням, тому я наполягаю на тому, щоб молоді люди не продовжували голодування», - зазначив Синютка.

Як повідомляв Укрінформ, учора під Львівською міськрадою розпочала голодування керівник управління внутрішньої та молодіжної політики Львівської облдержадміністрації Ольга Березюк. Вона сказала, що голодуватиме доти, доки мер Львова Андрія Садовий не зробить реальних кроків для вирішення сміттєвої проблеми.

Сьогодні до Львова вирушила урядова група на чолі із віце-прем'єр-міністром - міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Зубком, аби допомогти напрацювати план дій із вирішення проблеми сміття.

У Києві вже троє нардепів від "Самопомочі" - лідер фракції Олег Березюк, віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд і  Тарас Пастух - голодують біля центрального входу в Адміністрацію Президента з вимогою до керівництва держави вирішити проблему вивезення сміття зі Львова.

Гройсман 19 червня заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Крім того, він закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

Прем'єр заявив, що неодноразово намагався допомогти Львову у вирішенні "сміттєвої кризи", але дійшов висновку, що  "Львівська міська рада, міський голова або не може, або не здатен" займатися цією проблемою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-