Москаль: Чекаємо доказів від Балоги про подвійне громадянство голів РДА

Москаль: Чекаємо доказів від Балоги про подвійне громадянство голів РДА

Укрінформ
Закарпатська обласна державна адміністрація підготувала всі необхідні документи для звільнення голів РДА, котрі, крім українського, мають іноземне громадянство.

Про це заявив голова ОДА Геннадій Москаль.

"Згідно з п.2 ст.9 закону України "Про місцеві державні адміністрації", повноваження голів РДА припиняються Президентом України у разі виявлення факту подвійного громадянства. У нас усі документи в Адміністрацію Президента готові, залишилося тільки вписати прізвища й докази подвійного громадянства, які ми очікуємо від нардепа Віктора Балоги. Оскільки Балога на всю Україну озвучив, начебто "Президент призначив на кілька посад голови РДА на Закарпатті угорців з двома паспортами", то зараз він має підтвердити ці слова", - зазначив Москаль.

За словами Москаля, якщо найближчим часом підтверджень не буде, він звернеться в Генпрокуратуру й СБУ з проханням викликати цього депутата для пояснень і отримання озвучених відомостей слідчим шляхом.

Раніше Москаль уточнив, що на Закарпатті нема голів РДА, які мають два паспорти - український та угорський.

"З усіх голів РДА в області є тільки один угорець за національністю (а не кілька, як твердить нардеп Балога). Це очільник Берегівської РДА Іштван Петрушка, котрий перед призначенням на посаду проходив спецперевірку, і котрий не має угорського громадянства", - акцентував Москаль.

Як повідомлялося, під час інтерв'ю у центральних ЗМІ щодо проблем угорської мешини на Закарпатті народний депутат Балога заявив, що "потрібно заборонити особам, з двома і більше паспортами займати будь-які посади у владі - від депутата сільради до міністрів і так далі. Зараз президент призначив на кілька посад голови РДА на Закарпатті угорців з двома паспортами. Це загроза національній безпеці, і незрозуміло, чому мовчать спецслужби".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-