Перспективи реалізації реформи МСЕК на 2024 рік

Перспективи реалізації реформи МСЕК на 2024 рік

Укрінформ
18  квітня, 10:00 - круглий стіл на тему: «Перспективи реалізації реформи МСЕК на 2024 рік».

Організатор: Громадська спілка «Ліга Сильних».

Спікери: Дар`я Сидоренко - виконавча директорка Громадської спілки «Ліга Сильних»; Галина Третьякова -  голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів;  Олена Кульчицька - радниця міністра соціальної політики України; Дмитро Луфер - радник прем'єр-міністра України; Ярослав Кудлацький - експерт консалтингової компанії CIVITTA; Ольга Гвоздік - адвокаційниця Громадської спілки «Ліга Сильних»; Михайло Серебряков - виконавчий директор громадської організації «Разом проти корупції»; Євген Лисенко - старший аналітик, громадська організація «Правозахисна платформа для військовослужбовців Принцип»; Ксенія Шаповал - директорка програми «Громадянська стійкість» Міжнародного фонду «Відродження».

Модераторка: Вікторія Тимошевська - виконавча директорка благодійного фонду «Здорові рішення для відкритого суспільства».

Чому це важливо? 

Під час заходу спікери обговорять план реформи МСЕК та проблеми, які є на даний момент.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

Цифровізація системи МСЕК має бути пріоритетом для уряду - експерт

Переведення системи Медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) в електронний формат має бути пріоритетом для уряду.

Про це сказав експерт консалтингової компанії CIVITTA Ярослав Кудлацький під час круглого столу на тему: «Перспективи реалізації реформи МСЕК на 2024 рік» в Укрінформі.

"Оскільки в цю реформу залучені декілька міністерств, це така міжсекторальна робота, то, відповідно, вона потребує більше часу, ніж може здаватися. Вона зачіпає не лише ті процеси, які сьогодні вибудувані на рівні законів, а й на рівні підзаконних актів. Дуже велика частина факторів, які впливають на ініціацію процесу надання послуг, наприклад, на боці соціальної сфери, вони відбуваються через сферу охорони здоров'я", - зазначив Кудлацький.

За його словами, ті кроки, які сьогодні вибудовує уряд та профільні міністерства, направлені, зокрема, на те, щоб спростити доступ людей до отримання цієї послуги через прозорість процесу. Він зазначив, що має бути цифровізація процесу, і всі документи мають бути в електронному форматі.

"Людина має мати можливість записатися та отримати послугу електронно, і менше взаємодіяти в фізичному середовищі з тими людьми, які проводять експертну комісію. Можливо, за деякими станами здоров'я ця послуга з медико-соціальної експертизи може бути проведена повністю дистанційно, базуючись на тих даних, які вносяться в електронну систему охорони здоров'я", - сказав Кудлацький.

Він підкреслив, що спрощення системи наразі має бути пріоритетним завданням.

"Я думаю, що на сьогодні це має бути першим пріоритетом уряду та команд, які працюють над реалізацією цієї реформи", - підсумував експерт.

Як повідомляв Укрінформ, у 2024 році МОЗ планує реалізувати 142 проєкти з цифровізації сфери охорони здоровʼя, зокрема планується запустити кабінет пацієнта, в якому можна буде укласти декларацію із сімейним лікарем.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-