Презентація Благодійного фонду «Врятоване майбутнє»

Презентація Благодійного фонду «Врятоване майбутнє»

Укрінформ
24 квітня, 14:30 - презентація Благодійного фонду «Врятоване майбутнє». 

Організатор: Благодійний фонд «Врятоване майбутнє».

Учасники: Дарина Постна - директор та співзасновник Благодійного фонду «Врятоване майбутнє»; Богдан Єрмохін - співзасновник Благодійного фонду «Врятоване майбутнє»; Людмила Буймістер - співзасновник Благодійного фонду «Врятоване майбутнє».

Модераторка: Олена Козаченко.

Чому це цікаво? 

Під час заходу спікери представлять ключові напрямки роботи Благодійного фонду «Врятоване майбутнє», а також познайомлять з одним із героїв проєкту Богданом Єрмохіним. 

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували благодійний фонд, який займатиметься поверненням депортованих українських дітей та реабілітацією дітей захисників

У Києві презентували благодійний фонд «Врятоване майбутнє», який займатиметься поверненням примусуво депортованих до РФ українських дітей та реабілітацією дітей військових і полонених.

Про це повідомила народна депутатка, співзасновниця БФ «Врятоване майбутнє» Людмила Буймістер під час презентації фонду, яка відбулася в Укрінформі.

«На третій рік війни ми розуміємо, що діти найбільш страждають від бойових дій, від російської агресії. Ускладнюєься це і неготовністю України до війни, і порушенням усіх норм міжнародного права з боку країни-терориста», – зазначила вона.

Політикиня поінформувала, що діяльність фонду має два основні напрями, один з яких – повернення примусово депортованих українських дітей додому. «Наше завдання – збільшити кількість дітей, яких держава повертає», – наголосила вона. Буймістер зауважила, що Фонд також займається соціалізацією та забезпеченням усім необхідним таких дітей, а також поверненням їх до нормального життя.

«Ми також займаємось психологічною реабілітацією дітей наших захисників, дітей, які зазнали втрат внаслідок російської агресії, а також тих, чиї батьки перебувають у полоні», – додала вона.

Особливістю роботи благодійного фонду стане поєднання ресурсів та можливостей держави з амбіційністю громадського суспільства та волонтерів. «Наразі маємо значні втрати серед військовослужбовців, значна частина наших захисників перебуває в полоні, безвісти зникла. Ми маємо взяти на себе відповідальність допомагати сім’ям таких військовослужбовців», – підкреслила директорка та співзасновниця БФ «Врятоване майбутнє» Дарина Постна.

Експертка поінформувала, що БФ розробив алгоритм дій, який може допомогти вищезазначеним категоріям дітей впоратися зі стресом війни.

Постна зазначила, що фонд координує необхідні у цьому напрямку дії з владою, громадськими організаціями, а також іншими українськими та міжнародними благодійними фондами. «На наші запити про співпрацю відгукнулися приватні клініки, які готові надати дітям безкоштовний огляд, а приватні школи готові виділити безкоштовні місця, щоб діти змогли продовжити здобуття освіти», – розповіла вона.

Директорка благодійного фонду додала, що наразі тривають перемовини з партнерами, аби домовитися про оплату навчання таких дітей у вишах.

Ще один співзасновник фонду – юнак, якому вдалося повернутися в Україну після депортації до РФ, Богдан Єрмохін – висловив слова вдячності співзасновникам БФ, своєму адвокату, президенту та народу України за сприяння поверненню додому, за віру та підтримку. «Наразі я хочу, щоб усі депортовані діти, які знаходяться на території Росії та інших країн, щоб вони не відчували себе покинутими, а відчували, що за них боряться», – акцентував він.

Єрмохін зазначив, що після повернення зрозумів, що його місія – зробити усе можливе та неможливе, щоб усі діти, які наразі перебувають у примусовій депортації, не відчували себе покинутими, «а знали, що ми боремось за кожного з них, аби вони усі були вдома».

Як повідомлялося, за даними ООН, Росія депортувала за період повномасштабного вторгнення 2,8-4,7 млн українців, з яких приблизно 250 тис. є дітьми.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-