Протистояння ворожим атакам та захист українського неба

Протистояння ворожим атакам та захист українського неба

Укрінформ
21 листопада, 12.00 - брифінг на тему: «Протистояння ворожим атакам та захист українського неба».

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Юрій Ігнат -речник командування Повітряних сил ЗСУ (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Рішення щодо тривалих повітряних тривог через МіГ-31 шукають у профільних відомствах – Ігнат

Оптимальне рішення щодо тривалих повітряних тривог через злети ворожих МіГ-31 шукають у профільних відомствах, залучаючи керівництво та фахівців, адже воно непросте.

Про це речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Ведеться робота у профільних міністерствах та відомствах. Керівництво та провідні спеціалісти шукають шлях. Повірте, рішення непросте. Це питання відповідальності, питання безпеки, питання людського життя». – сказав Ігнат.

За його словами, тривалі перельоти ворожих МіГ-31 можуть на декілька годин заблокувати життєдіяльність держави та економіки. Це заважає навчальному процесу, адже школи змушені увесь цей час перебувати в укриттях.

«Потрібне рішення, яке б задовольнило, але люди хочуть розуміти, як це все буде відбуватися. Це турбує суспільство. Яким буде це рішення – треба дочекатися. Повітряні сили будуть і надалі надати інформацію про небезпеку, а також будемо інформувати у публічному просторі», - запевнив речник.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський минулого тижня доручив Міністерству оборони знайти рішення щодо тривалих повітряних тривог через злети МіГ-31. Він зауважив, що наш поточний рівень ППО "дає змогу дещо осучаснити реагування без непотрібних зупинок країни". Пізніше Зеленський пояснив своє рішення тим, що росіяни спеціально підіймають у небо МіГ-31 на кілька годин, щоб призупинити на цей проміжок часу економіку України та посіяти паніку серед населення. За словами Президента, нашим військовим та правоохоронцям потрібно знайти спільне технологічне рішення, яке б дозволило людям відрізняти максимальну небезпеку від російських провокацій.

Основу української ППО згодом становитимуть системи Patriot, SAMP/T, IRIS-T та NASAMS – Ігнат

Основу української системи ППО згодом складатимуть американський зенітний ракетний комплекс Patriot, розроблений європейський консорціум Eurosam зенітний ракетний комплекс далекої дії SAMP/T, німецький комплекс IRIS-T та норвезький зенітний ракетний комплекс середньої дальності NASAMS, які поступово замінять радянську техніку, яка є у Повітряних силах.

Таку думку речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат висловив на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Основні чотири комплекси, які, мабуть, стануть основою нашого ППО у подальшому, – це Patriot, SAMP/T, IRIS-T та NASAMS. Самі ці системи складатимуть щит від Повітряних сил, а надалі вже ешелонована ППО буде розподілятися по родах та видах інших Сил оборони. Будемо посилюватися. Зараз це посилення проходить шляхом введення додаткових мобільних вогневих груп», – сказав Ігнат.

Він нагадав про те, що вже вдалося американським партнерам разом з українськими спеціалістами адаптувати ракети Sea Sparrow до радянських комплексів «Бук М1». «Тут ідеться про пускові установки, які можуть застосовувати ці ракети автономно», – сказав Ігнат.

За словами речника, це все вже є істотним підсиленням, але нині питання стоїть у ще більшій кількості. Очевидно, зазначив, він, що дуже тривалий час користуватися радянськими системами не вдасться.

«Зараз ми маємо більше таких (оновлених західних систем – ред.), які поступово на певних напрямках витісняють радянську техніку. Ми не можемо нескінченно використовувати радянську техніку, все, що у нас було, ми використовуємо, але і боєкомплекти, і справність техніки виснажується. Її стане все менше», – пояснив він.

Речник також підкреслив, що західні союзники допомагають поповнювати комплекти зенітних керованих ракет С-300 і «Бук» і надають комплекти запасних частин. Але їхні запаси не вічні, тому все більше вони передають системи західного зразка: від малого ППО, ППО сухопутних військ та інших родів та Сил оборони, аж до зенітних ракетних систем, які є на озброєнні у Повітряних силах.

Раніше Ігнат повідомляв, що для України актуальним є нарощування кількості антибалістичних комплексів.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-