Підтримка шкільного харчування Всесвітньою продовольчою програмою ООН в Україні

Підтримка шкільного харчування Всесвітньою продовольчою програмою ООН в Україні

Укрінформ
16 листопада, 11:30 - брифінг на тему: "Підтримка шкільного харчування. Підписання договорів між очільниками 11 областей та Всесвітньою продовольчою програмою ООН в Україні».

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери: Андрій Сташків - заступник міністра освіти і науки України; Метью Голлінгворт - директор Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні; Руслан Кравченко - очільник Київської обласної військової адміністрації; Ігор Табурець - очільник Черкаської обласної військової адміністрації.

Чому це цікаво? 

Минулого навчального року Всесвітня продовольча програма (ВПП) ООН упродовж чотирьох місяців фінансувала 50% гарячого харчування для учнівства молодших класів у 58 школах Київщини. Цього року ВПП розширює програму на 11 регіонів. ВПП ООН забезпечать 30% щоденного гарячого харчування для понад 60 000 українських дітей.

Спікери проінформують про: 

  • загальну потребу та виклики в забезпеченні щоденними обідами учнівства молодшої школи та дітей пільгових категорій; 
  • роль ВПП ООН  у забезпеченні харчуванням дітей в українських закладах освіти; 
  • пілотування урядової програми шкільного харчування у школах Київщини; 
  • поточну ситуацію в Черкаській області та очікування від програми.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Україна та Всесвітня продовольча програма ООН підписали договір щодо підтримки шкільного харчування

Очільники 11 областей України та Всесвітня продовольча програма ООН в Україні підписали договір щодо підтримки шкільного харчування.

Брифінг та підписання договору відбулися у Медіацентрі «Україна-Укрінформ».

«Цей проєкт насправді є логічним продовженням тієї реформи, яка розпочалась ще у 2020 році. Але через Covid-19 діти не ходили в школи, не отримували якісного, гарячого харчування. Після початку війни, знову ж таки, перебували на дистанційному навчанні. Але діти не повинні чекати, коли закінчиться війна, реформа повинна продовжуватися», - зазначив заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків.

За словами посадовця, наразі лише пільгові категорії дітей, приблизно 700 тисяч учнів, забезпечені безоплатним харчуванням у закладах освіти.

Сташків відзначив, що МОН прагне, щоб не лише пільгові категорії дітей мали можливість безоплатно харчуватися у школах, але і всі учні перших-четвертих класів.

«Я вважаю, що це перший крок до того, щоб розвивати підтримку органів місцевого самоврядування. І ці 11 областей, які сьогодні підпишуть договір, стануть хорошим прикладом того, як потрібно саме розвивати і підтримувати реформу шкільного харчування», - резюмував заступник міністра.

Своєю чергою директор Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні Метью Голлінгворт підкреслив, що ВПП ООН повністю підтримує народ України, уряд і органи місцевого самоврядування.

«Ми підпишемо цю угоду, аби розширити підтримку України, підтримати місцеві органи самоврядування, забезпечити гарячими обідами більше 60 тисяч дітей в 11 областях України», - акцентував Голлінгворт.

За його словами, в рамках проєкту планується розширювати кількість областей-учасниць.

«Ми наразі перейшли від підтримки більше 12 тисяч дітей у рамках пілотного проєкту у Київській області до підтримки більше 61 тисячі дітей у 11 областях. Але в подальшому ми плануємо розширюватись і на інші регіони України», - зауважив директор Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький зауважив, що проєкт надасть можливість вирівняти ситуацію між громадами, які мають різне фінансове забезпечення, в тому числі у галузі фінансування шкільного харчування.

«Це край важлива ініціатива. Ми б хотіли, щоб і надалі кількість шкіл у Львівській області, залучених до цієї програми, тільки зростала», - акцентував він.

Очільник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко розповів, що у 2022 році Київщина першою взяла участь в пілотному проєкті Всесвітньої продовольчої програми ООН.

За його словами, в рамках програми за минулий навчальний рік вдалося забезпечити 58 шкіл у 20 громадах Київщини безкоштовним харчуванням, а також зменшити навантаження на кошти батьків на 50%.

«Наразі новий етап програми, новий підписаний договір надасть можливість забезпечити 81 школу в 35 громадах Київської області», - підкреслив Кравченко.

Водночас очільник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець зазначив, що програма буде сприяти подальшому розвитку освітніх процесів, зокрема процесу харчування дітей початкових класів.

«Наша область бере участь у програмі у складі 43 шкіл у 17 територіальних громадах. Проєкт - дійсно велика можливість для громад щодо співфінансування, для того, щоб приділити увагу реформації всієї системи освіти», - акцентував Табурець.

Під час пресконференції між учасниками був підписаний договір, котрий передбачає, що ВПП ООН забезпечать 30% щоденного гарячого харчування для понад 60 000 українських дітей.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-