Війна в Ізраїлі: поточна ситуація та евакуація українців

Війна в Ізраїлі: поточна ситуація та евакуація українців

Укрінформ
24 жовтня, 15:00 - брифінг на тему: "Війна в Ізраїлі: поточна ситуація та евакуація українців". 

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер:  Євген Корнійчук - Надзвичайний і Повноважний Посол України в Ізраїлі (онлайн).

Теми до обговорення:

  • Поточна ситуація в Ізраїлі.
  • Кількість українців в Ізраїлі та розв'язання питання їх евакуації.
  • Увага до війни в Україні на тлі подій в Ізраїлі.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Ізраїль залишили 3,5 тис. українців, з них 520 виїхали евакуаційними рейсами – посол

520 українців з 3,5 тисячі, які покинули Ізраїль, вилетіли евакуаційними рейсами з допомогою Посольства України.

Про це заявив посол України в Державі Ізраїль Євген Корнійчук на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

“За даними МВС Ізраїль покинуло з початку масштабного терористичного акту 3,5 тисячі громадян України – це ті особи, які мають виключно українські паспорти, без подвійного громадянства. Із них близько 520 скористалися допомогою посольства і вилетіли евакуаційним рейсом”, – сказав він.

Корнійчук підкреслив, що ситуація в Ізраїлі залишається стабільно складною, і українське представництво працює в штатному режимі, досліджує ситуацію в секторі Гази.

“Ті громадяни, які звернулися до посольства з проханням про евакуацію, фактично всі виїхали чи за допомогою посольства, чи самотужки”, – підсумував посол, додавши, що дипломати надалі намагаються допомогти найбільш вразливим верствам населення і тим громадянам, які несподівано опинилися без грошей чи чиї рейси скасували.

Крім того, Корнійчук поінформував, що декілька сімей отримують від посольства допомогу. Українська сторона звернулася до благодійників і таким чином допомагає співгромадянам вилетіти до сусідніх з Україною держав. Також посольство допомагає вивезти до Європи громадян із фізичними вадами.

Як повідомлялося, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів та почав знищувати військові об’єкти, а також ватажків терористів.

14 жовтня голова уряду Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив про наближення «нового етапу» війни проти угруповання ХАМАС.

США, ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Уже майже 350 громадян України зголосилися на евакуацію із сектору Гази – посол

Наразі майже 350 громадян України зголосилися на евакуацію із сектору Гази, серед них є поранені.

Про це заявив посол України в Державі Ізраїль Євген Корнійчук на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

“На цю хвилину в списку на евакуацію в секторі Газа вже майже 350 осіб, і їх кількість щодня зростає. Це не всі особи, що проживають в секторі Гази. Я думаю, що в Газі на сьогоднішній день проживає до тисячі громадян України, але нам достеменно про це невідомо. Можемо говорити тільки про тих громадян, які стали на консульський облік і підтримують звʼязок із посольством”, – сказав посол.

Корнійчук поінформував, що ситуація в секторі Гази абсолютно неконтрольована, й українська сторона отримує інформацію виключно спілкуючись з активістами української громади. Тоді як у Західному березі ріки Йордан відносно спокійно, й одна людина звернулася до офіційного представництва щодо евакуації.

За словами Корнійчука, більшість українців, які зголосилися на евакуацію, вже перемістилися на південь сектору Гази і перебувають у приміщенні школи неподалік пункту пропуску Рафах на кордоні з Єгиптом.

Коментуючи інформацію про загиблих громадян Україні в секторі Гази, посол України зауважив, що немає змоги підтвердити інформацію з офіційних джерел, але особи загиблих були встановлені і передані їхні біометричні дані. Також Корнійчук повідомив про поранених громадян України, в тому числі серед тих, хто звернувся по допомогу з евакуацією. Їм надається медична допомога.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ підтвердило загибель двох українських дітей у секторі Гази, їхні особи встановлені.

Посол України закликав Ізраїль разом з Al Jazeera заблокувати російські канали

Посол України Євген Корнійчук закликав разом із телеканалом Al Jazeera заблокувати в Ізраїлі Russia Today та інші російські канали.

Про це дипломат заявив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

“Саме сьогодні в Ізраїлі закривають відділення Al Jazeera. Це важливо, оскільки це той орган, який надавав неправдиву з точки зору Ізраїлю інформацію щодо дій ХАМАС, Хезболли, інших терористичних організацій. Ми ставимо питання про те, щоб так само закрити Russia Today та інші російськомовні й англомовні канали, які мають відкрите мовлення на Ізраїль”, – сказав він.

Корнійчук висловив сподівання, що уряд Ізраїлю підтримає петицію громадських організацій, які на прохання українського посольства до нього звернулися, і діяльність терористичних каналів, які сіють російську пропаганду, буде припинено в Ізраїлі.

Як повідомлялося, минулого тижня ізраїльська розвідка “Моссад” підтримала пропозицію голови Мінзвʼязку Шломо Караі закрити катарський канал Al Jazeera.

Відео:

Video: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-