Українська команда Burning Man розпочинає збір на евакуаційні авто

Українська команда Burning Man розпочинає збір на евакуаційні авто

Укрінформ
19 жовтня, 11:00 - пресконференція на тему: "Українська команда Burning Man розпочинає збір 1 мільйона доларів на евакуаційні авто". 

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери: Ярослав Корець - голова громадської організації «Спільнота Бьорнерів України», лідер табору Kurenivka на Burning Man (онлайн); Олександр Слободяник - співавтор проєкту The Hedgehog Temple, військовий волонтер; Арсен Мірзоян - співак, автор пісень, волонтер, амбасадор збору; Ірина Гук - директорка Благодійного фонду «Лелека-Україна»; Андрій Максимчук (позивний Бетмен) - капітан, військовослужбовець десантно-штурмових військ, розвідник.

Чому це цікаво?

Українська команда Burning Man залучає світову спільноту, щоб рятувати українських військових та цивільних з гарячих точок в зоні бойових дій. Бьорнери розпочали благодійний проєкт-збір The Hedgehog Temple на купівлю 20+ нових авто Toyota для евакуації з зони бойових дій.

Символом збору став The Hedgehog Temple (Храм Їжака) — цьогорічний український артобʼєкт події Burning Man 2023. «The Hedgehog Temple» — величезна споруда у вигляді їжака, збудована зі сталі, дерева, маскувальних сіток та 100 протитанкових споруд («їжаків»), що були виготовлені спеціально для інсталяції.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Українська команда Burning Man оголосила про збір $1 млн на евакуаційні авто для передової

Українська команда Burning Man оголосила про збір одного мільйона доларів на придбання 20 -ти авто для евакуації поранених із зони бойових дій.

Про це повідомив голова громадської організації «Спільнота Бьорнерів України», лідер табору Kurenivka на Burning Man Ярослав Корець під час конференції, що відбулася в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Кожен рік на Burning Man їдуть сотні проєктів. І зазвичай вони збирають кошти перед подією, аби показати своє мистецтво. Ми вирішили зробити навпаки - ми не збирали кошти, щоб відвезти наш проєкт (Храм Їжака - ред.), ми хочемо зібрати кошти після Burning Man, аби рятувати життя", - сказав Корець.

Благодійний проєкт-збір The Hedgehog Temple (Храм Їжака) має на меті закупити щонайменше 20 нових авто Toyota для евакуації поранених з зони бойових дій. Проєкт стартує не лише в Україні, а й у США та Європі.

Символом збору став цьогорічний український артобʼєкт події Burning Man 2023, яка щорічно проходить у пустелі Блек-Рок (Невада, США). Українська інсталяція являє собою споруду у формі їжака, збудовану із дерева, маскувальних сіток та сотні протитанкових їжаків.

"Протитанковий їжак - це, з одного боку, символ того, що ми захищені, а з іншого - нагадування, що війна продовжується. Під час заходу ми доносили два меседжі. Передусім, що у нас не військовий конфлікт, а повномасштабна війна, у якій беруть участь всі в країні - і на передовій, і в тилу. І друге, що ми не маємо права заморозити цю війну, залишивши її для наших дітей. І я був вражений, наскільки люди сприймали ці меседжі, наскільки вони підтримували нас", - розповів співавтор проєкту The Hedgehog Temple, військовий волонтер Олександр Слободяник.

Збір підтримав благодійний фонд «Leleka Foundation», який з 2014 року надає медичну допомогу українським воїнам.

"Не завжди тактичної медицини достатньо для збереження життя. Швидка медична евакуація є запорукою виживання поранених. Звичайні карети швидкої не завжди можуть забезпечити евакуацію з віддалених місць - через стан доріг, через бої. Тож ми ухвалили рішення, що будемо займатися евакуаційними машинами", - зауважила співзасновниця фонду Світлана Костильова.

Burning Man 2023 — це тижневе зібрання в пустелі Блек-Рок в окрузі Першинг, штат Невада. 35-й захід Burning Man проходив з 27 серпня по 4 вересня 2023 року. За оцінками, фестиваль відвідали 73 000 людей.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-