Старт проєкту для громад

Старт проєкту для громад "Енергія сонця для діточок"

Укрінформ
19 жовтня, 13:30 - пресконференція з нагоди старту в Україні нового проєкту для громад «Енергія сонця для діточок».

Організатор: Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Спікери: Ганна Замазєєва - голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України; Іма Хренова-Шимкіна - директор проєкту «Просування енергоефективності та імплементації директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що виконується GIZ за дорученням уряду Німеччини (онлайн); Володимир Перегудов - заступник директора проєкту «Просування енергоефективності та імплементації директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що виконується GIZ за дорученням уряду Німеччини.

Чому це важливо? 

Держенергоефективності за підтримки Уряду Німеччини розпочало проєкт «Енергія сонця для діточок», в рамках якого планується надати геліосистеми для дитячих садочків у громадах України.

Цей проєкт дозволить забезпечити безперебійне, впродовж року, гаряче водопостачання у закладах дошкільної освіти, які стануть переможцями конкурсу. І як результат - комфорт для діточок, підвищення енергоефективності комунальних закладів та економія коштів для бюджетів громад.

Проєкт впроваджується Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України спільно із проєктом GIZ «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні».

Додаткова інформація за тел.: (044) 590-59-65, 097-648-96-56, 050-927-55-65,  e-mail: saeepressa@gmail.com (Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності).

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація ЗМІ обов’язкова: https://forms.gle/VzwgvtP1nviENAJu5.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Держенергоефективності розпочало відбір громад для встановлення геліосистем у дитячих садочках

Державне агентство з енергоефективності й енергозбереження за підтримки проєкту GIZ «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні» відбере громади, яким передасть геліосистеми для забезпечення дитячих садків гарячою водою.

Про старт відбору оголосила голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва на пресконференції у пресцентрі Укрінформу.

"Цей проєкт - про надання на безоплатній основі територіальним громадам геліоколектори для дитячих садочків, щоб забезпечити їх гарячою водою безперебійно цілий рік", - сказала Замазєєва.

Вона наголосила, що встановлення таких систем підвищить енергоефективність закладів і дозволить зекономити на комунальних платежах. Строк служби геліосистем - 15 років.

Територіальна громада, яка бажає взяти участь у відборі, має обрати дитячий садочок за такими критеріями: у закладі має бути не менше 80 дітей; повинно бути наявне укриття.

Громада має подати пакет документів: технічний паспорт на приміщення садочка, мотиваційний лист на 400 слів (вказати, чому саме у цьому закладі необхідно встановити геліосистему підігріву гарячої води), висновок обстеження технічного стану приміщення. У громаді обов'язково має бути впроваджений енергоменеджмент.

Всього буде відібрано 18 громад.

Проєкт «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що виконується GIZ за дорученням уряду Німеччини, надаватиме громадам геліосистеми на безоплатній основі, але громада за власні кошти має розробити проєктно-кошторисну документацію на встановлення системи та самостійно її змонтувати.

Держенергоефективності, зі своєї сторони, залишає за собою право моніторити якість обслуговування геліосистем та їхнє використання.

Заявки на участь у відборі приймаються до 12 листопада, від однієї громади приймається одна заявка. Заявки з повним пакетом документів подавати на електронну адресу: prog2011@ukr.net, тема листа «Енергія сонця для діточок».

Як повідомлялося, у вересні за підтримки GIZ розпочався конкурс на отримання грантів до 1 млн грн на підвищення енергоефективності бізнесу для підприємців із Сумської, Харківської та Чернігівської областей.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-