Поточна ситуація на Півдні України

Поточна ситуація на Півдні України

Укрінформ
18 жовтня, 14:00 - брифінг на тему:  "Поточна ситуація на Півдні України".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Наталя Гуменюк - начальник об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

РФ може переорієнтувати ракетні удари на порти, аби витіснити Україну з зернової ініціативи - Гуменюк

В Чорному морі поки що не спостерігається активність російської авіації, яка здатна завдавати удари аеродинамічними ракетами «Кинджал», однак не можна виключати, що РФ здатна переспрямувати ракетні удари на українські порти.

Про це на брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, відповідаючи на питання щодо посилення навчання російських пілотів на МіГах у повітряному просторі над Чорним морем.

«Ми поки що не спостерігаємо надзвичайної активності саме такої авіації в Чорному морі, хоча не виключається, що вони можуть спробувати і такі маневри, і в тому числі переорієнтувати загрози такими ракетами аеродинамічними як «Кинджал» на інші регіони. Якщо раніше ми говорили про те, що вони намагались атакувати більше столицю і загрожувати більше безпосередньо, за їх параметрами, центру прийняття рішень, зараз при певній орієнтації ворога на те, щоб зайняти місце України в зерновій ініціативі, можуть опинитись під ударами і порти, зокрема, з використанням такої зброї», - зазначила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня Президент Володимир Зеленський на брифінгу в Одесі заявив, що Нідерланди допоможуть гарантувати безпеку проходу вантажних суден альтернативними коридорами в Чорному морі.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-