Презентація проєкту «Реконструктивна урологія - шанс на життя для поранених військових»

Презентація проєкту «Реконструктивна урологія - шанс на життя для поранених військових»

Укрінформ
20 жовтня, 10:30 - пресконференція на тему: «Травми про які мовчить війна, презентація проєкту «Реконструктивна урологія - шанс на життя для поранених військових», результати роботи місії американських хірургів».

Організатори: Благодійний фонд «Східна зірка».

Учасники: Олексій Петрівський - засновник проєкту; Сергій Дмитрієв - голова правління «ЕЛЕОС Україна»; Василь Матвіїв - лікар-уролог, медичний директор клініки урології UROSVIT; Лаура Букавіна - хірург-онколог Університетської лікарні Клівлендського медичного центру, організатор американської медичної місії; Олександр Шевага - кандидат медичних наук, лікар вищої категорії, керівник хірургічної служби медичного центру R+, модератор; Анна Часовникова – кризовий психолог, воєнний психолог, куратор психологів «ЯМаріуполь».

Теми для обговорення:

  • Розвиток та впровадження передових методів урологічної реконструкції для військових, які постраждали внаслідок конфліктів та військових дій.
  • Результати американської медичної місії, звіт щодо оперативних втручань з відновлення функцій сечостатевої та репродуктивної системи пораненим, шляхом протезування статевих органів.
  • Спеціалізована психологічна реабілітація поранених військових.

Формат заходу – офлайн (Зала 2)

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

В Україні проведено 21 операцію з реконструктивної урології - експертка

У рамках міжнародного проєкту українські та американські лікарі вже провели 21 операцію у сфері реконструктивної урології для українських військових.

Про це повідомила хірург-онколог Університетської лікарні Клівлендського медичного центру, організатор американської медичної місії Лаура Букавіна під час пресконференції "Травми, про які мовчить війна, презентація проєкту "Реконструктивна урологія - шанс на життя для поранених військових", результати роботи місії американських хірургів", що відбулася в Укрінформі.

Проєкт "Реконструктивна відновна урологія - шанс на життя для поранених військових" заснований на спільній ініціативі між українськими та американськими лікарями за підтримки Благодійного фонду "Східна зірка" та Громадської організації "ЕЛЕОС", Україна.

Керівник Благодійного фонду "Східна зірка" Сергій Герман розповів, що до повномасштабного вторгнення Росії в Україну фонд займався допомогою дітям, навчальним закладам, лікарням, а потім перейшов на воєнні рейки та займався гуманітарною допомогою військовим, забезпеченням Києва та області питною водою. Наразі фонд втілив вже не один проєкт у сфері медицини та допомоги українським воїнам.

Мета ініціативи полягає в розвитку та впровадженні передових методів урологічної реконструкції, реабілітації та соціалізації для військових, які постраждали внаслідок воєнних дій.

Проєкт спрямований на поліпшення якості життя військових шляхом відновлення функцій сечостатевої та репродуктивної системи.

«Як військовий лікар можу сказати, що важкість поранення внутрішніх та зовнішніх статевих органів є складна як з хірургічної, так і з психологічної точки зору», - зазначив кандидат медичних наук, лікар вищої категорії, керівник хірургічної служби медичного центру R+ Олександр Шевага.

Водночас він поінформував, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну кількість травмованих, поранених і постраждалих з травмами сечостатевої системи збільшилась в десятки разів.

Експерт також наголосив, що проблемою було те, що досвіду виконання даних оперативних втручань не так багато в Україні.

«І для того, щоб цей проєкт мав шанс на життя, ми організували, реалізували стажування українських лікарів в іноземних клініках, де вони отримували досвід, ділилися досвідом, отримували знання і можливості для того, щоб максимально якісно і ефективно надати допомогу українським постраждали», - додав Шевага.

Інша проблема, яка існувала в реалізації проєкту, - висока вартість виробів медичного призначення і безпосередньо імплантів, «тому що в кошторисі держави, на превеликий жаль, не передбачено, не профінансовано такі операції, і пацієнти з такими травмами залишаються поза увагою».

Також, за словами військового лікаря, було важливо налагодити процес психологічної реабілітації, що є одним з головних факторів повернення військових до нормального життя.

Своєю чергою засновник проєкту Олексій Петрівський розповів, що перший етап проєкту почався декілька місяців тому, зі стажування українських лікарів в клініці Нью-Йорку.

«Лікарі, вже отримавши досвід, повернулися в Україну. Наразі приїхали наші американські партнери і вже провели декілька операцій по відновленню статевих органів і реконструктивної урології», - повідомив Петрівський.

Букавіна зауважила, що 21 операція, проведена американськими та українськими лікарями у Львові та Києві, - це лише верхівка айсберга.

"Я би хотіла сказати, що цей проєкт – це один з найважливіших, які можуть зараз бути засновані в Україні, адже він необхідний молодим хлопцям з такими травмами", - акцентувала експертка.

Лікар-уролог, медичний директор клініки урології UROSVIT Василь Матвіїв зазначив, що реконструктивна урологія в Україні досить мало була актуальна до часу війни, а зараз все більше військових та цивільних потребують такого роду операцій.

Лікар висловив думку, що головною метою цього проєкту є не лише прагнення надати шанс молодим чоловікам бути здоровими, а й прагнення навчити молодих українських лікарів, передати досвід американських спеціалістів та популяризувати направлення роботи в даній сфері.

«Це, напевно, є основне завдання, бо нам в Україні жити, і ми хочемо, щоб той цвіт нації, який нас захищає зараз, були здорові і могли в подальшому жити повноцінними життям», - резюмував Матвіїв.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-