Збір врожаю та експорт української продукції

Збір врожаю та експорт української продукції

Укрінформ
12 вересня, 14:00 - брифінг на тему: "Збір врожаю та експорт української продукції".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Дмитро Соломчук - народний депутат та член Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики (онлайн).

Теми для обговорення:

  • Результати жнивної кампанії.
  • Підготовка до посівної озимини
  • Альтернативні «зернові коридори» та питання експорту Української продукції.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

У ЄС розглядають можливість надання Україні грошей для викупу зерна у аграріїв - депутат

У Європейському Союзі розглядають можливість надання Україні до 1 млрд євро для викупу зерна у аграріїв.

Про це заявив народний депутат, член Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Ми чекаємо рішення Європейського Союзу про виділення досить немаленької суми грошей для викупу якоїсь частини українського збіжжя в українських фермерів для того, щоб у них були кошти на посівну та виплати за паї. Сьогодні йде мова про 1 млрд євро. Побачимо, яке вони приймуть рішення. Але це дуже важливо, щоб держава за європейські кошти викупила врожай", - сказав він.

Соломчук зазначив, що така підтримка дозволить українським аграріям отримати кошти для подальшої роботи.

Як повідомлялося, у травні 2023 року Єврокомісія заборонила імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України до Болгарії, Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії за наполяганням цих країн. Заборона була введена на місяць і 5 червня продовжена до 15 вересня 2023 року.

Українська влада наполягає, що у разі продовження Єврокомісією заборони на імпорт українського зерна після 15 вересня Україна може розглядати дзеркальні заходи. При цьому, деякі країни-ініціатори цієї заборони, зокрема Польща, заявляють, що продовжать обмеження імпорту української агропродукції, навіть якщо Єврокомісія ухвалить рішення про його скасування.

Українські аграрії реалізують пшеницю у Дунайських портах зі збитком 50-60% - депутат

Українські аграрії реалізують пшеницю у Дунайських морських портах із збитком 50-60%.

Про це заявив народний депутат, член Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Через обстріли (Дунайських морпортів - авт.) піднялась вартість доставки та фрахт, який уже сягає $80-90 за тонну. І зрозуміло, що аграрію ще потрібно довезти (зерно - авт.) до портів. Зрозуміло, що аграрій отримує копійки і реалізує пшеницю у мінус 50-60%", - сказав він.

Соломчук зазначив, що українським аграріям варто за можливості поки що не продавати збіжжя, а дочекатися зростання цін до рівня світових.

Як повідомляв Укрінформ, Україна не експортує аграрну продукцію через морські порти Одещини після того, як Росія вийшла із "зернової угоди" у липні 2023 року. Основними маршрутами для експорту продовольства залишаються: наземний транспорт та морські порти на Дунаї.

Росіяни після виходу з угоди почали систематично обстрілювати українську портову інфраструктуру.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-