Війна та освіта: особливості нового навчального року

Війна та освіта: особливості нового навчального року

Укрінформ
7 вересня, 14:00 - панельна дискусія на тему: «Війна та освіта – проблеми, здобутки, майбутнє».

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери: Інна Совсун - народна депутатка, перша заступниця міністра освіти і науки України (2014-2016 рр); Іванна Коберник - співзасновниця ГО «Смартосвіта»; Сергій Горбачов - освітній омбудсмен України.

Теми до обговорення:

  • Початок навчально року: скільки дітей і в яких регіонах розпочали навчання у школах;
  • Формати навчання у школах та університетах;
  • Результати вступної кампанії: які спеціальності обрала молодь;
  • Навчання на окупованих та деокупованих територіях;
  • Виклики нового навчального року;
  • Якість освіти, забезпеченість шкіл, садочків та університетів.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:     

Цьогоріч на 500 тисяч більше дітей розпочали навчання в очному форматі - експерт

За даними Міністерства освіти і науки України, цього року на 500 тисяч більше дітей навчатимуться очно.

Про це повідомила співзасновниця ГО «Смартосвіта» Іванна Коберник під час пресконференції у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«За даними Міністерства освіти і науки України, цього року на 500 тисяч більше дітей навчатимуться очно», - поінформувала вона.

Експертка пояснила, що це пов’язано з масовим будівництвом укриттів та поверненням дітей з-за кордону.

«Хоч і на 500 тисяч дітей більше цього року навчатимуться очно, але, тим не менш, дуже велика кількість все ще навчатиметься дистанційно і змішано. Один мільйон дітей почали навчання дистанційно, 1,2 мільйона - в змішаному форматі», - повідомила Коберник.

Співзасновниця ГО «Смартосвіта» зауважила, що насправді невідомо, «що криється, за цим словом, змішаний формат і скільки там реально очного навчання, яке справді дуже важливе для якості освіти».

За її словами, міжнародні дослідження показали зниження навчальних результатів дітей через вимушене дистанційне навчання.

«Ми маємо готуватися до того, що діти, які навчаються дистанційно, не отримають все те, що вони б отримали, якби навчалися в повноцінному очному форматі навчання. І це також означає, що потрібні будуть заходи для того, щоб долати в подальшому ці прогалини, допомагати дітям наздогнати те, що вони пропустили», - резюмувала Коберник.

Як повідомлялося, за словами заступника міністра освіти і науки Андрія Сташківа, у новому навчальному році в Україні половина з 13 тисяч шкіл працюватимуть у дистанційному або змішаному форматах.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-