Що чекає на гостей XXV Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії»?

Що чекає на гостей XXV Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії»?

Укрінформ
29 серпня, 16:00 - пресконференція на тему: «XXV Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії»: деталі проведення».

Організатори: Оргкомітет фестивалю, Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Куліша.

Спікери: Олександр Книга - президент фестивалю, генеральний директор-художній керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша, народний артист України; Ростислав Карандєєв - в.о. міністра культури та інформаційної політики України; Анастасія Ларіна - програмна директорка Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії»; Надія Агєєва-Швед - артистка Львівського академічного театру «Воскресіння» та Національної філармонії України, засновниця і режисерка незалежної театральної формації Project Art Theater.

Питання до обговорення:

  • Особливості ХХV Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії».
  • Цікаві проєкти та новинки ювілейного фестивалю.
  • Робота Херсонського театру, попри постійні обстріли міста.
  • Культура під час війни.

Чому це цікаво?

«Мельпомена Таврії» – міжнародний театральний фестиваль, який уже 25 років поспіль попри всі труднощі проходить у Херсоні. У межах фестивалю відбувається конкурсний перегляд театральних прем’єр.

Експертна рада відзначає кращих акторів, сценографію, музичне та режисерське оформлення. Традиційними є наради директорів театрів України, міжнародні режисерські конференції, творчі зустрічі драматургів, майстер-класи, літературні симпозіуми, вулична хода, гала-концерти та театральні капусники.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом.  Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:     

У цьогорічному фестивалі «Мельпомена Таврії» візьмуть участь майже 70 театрів

У межах XXV Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії», який проходитиме 8-16 вересня, понад 60 театрів покажуть 66 вистав.

Про це повідомив президент фестивалю, генеральний директор - художній керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша Олександр Книга на пресконференції в Укрінформі.

«Ми пишаємося тим, що за 25 років існування фестиваль жодного разу не зупинявся», - сказав він.

Захід проходитиме з 8 по 16 вересня під гаслом «Ми вдома». Передбачаються home-програма, яка відбудеться у безпечному місці у Херсоні, та guest-програма, у межах якого проходитимуть вистави на сценах театрів-учасників в Україні та за кордоном, зокрема у Португалії, Туреччині, Словаччині та Німеччині. Загалом у межах фестивалю 68 театрів покажуть 66 вистав.

Крім того, у Херсоні, Кропивницькому, Одесі, Києві, Львові, Миколаєві та німецькому Ганновері працюватиме літературна сцена.

Президент фестивалю нагадав, що з початком широкомасштабного вторгнення РФ колектив Херсонського театру виїхав до Львова. Торік фестиваль підтримали 74 театри з 25 міст з 12 країн. Вони показували вистави на власних майданчиках, однак під спільним гаслом «Мельпомена – голос Херсонщини». «Ми хотіли подати голос людям, які були в окупації, що театр їхній рідний театр не здається», - зауважив Книга.

Своєю чергою виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв зауважив, що «заклади культури - це не стіни, а люди, які там працюють».

«Як свідчить досвід роботи Херсонського театру, актори працюють там, де можливо, і навіть там, де неможливо, - знаходять способи, щоб не сидіти склавши руки, а діяти, творити, допомагати одне одному реалізовувати себе та радувати глядача. Безумовно, творити мистецтво в ім'я України, в ім'я Перемоги», - підкреслив він.

«Мельпомена Таврії» – міжнародний театральний фестиваль, який традиційно проходить у Херсоні. У його межах відбувається конкурсний перегляд театральних прем’єр.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-