Опалювальний сезон 2023-2024. Процес відновлення енергетичної системи

Опалювальний сезон 2023-2024. Процес відновлення енергетичної системи

Укрінформ
9 серпня, 13:00 - брифінг на тему: «Україна готується до опалювального сезону 2023-2024. Підсумки відновлювальних робіт енергосистеми та готовність до осіннього періоду».

Організатори: Ukraine Media Center — Ukrinform.

Спікер: Олександр Харченко - директор Центру досліджень енергетики.

Теми до обговорення:

  • Як готується Україна до опалювального сезону?
  • Процес відновлення енергетичної системи. Міжнародна підтримка у відновленні.
  • До чого готуватися українцям?
  • Ситуація на ЗАЕС.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Ситуація з накопиченням палива до зими контрольована - експерт

Україна зараз має достатні запаси вугілля на складах та газу у сховищах. Ситуація з накопиченням палива стабільна.

Таку оцінку висловив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"За моїми оцінками, ситуація з накопиченням палива у нас доволі добра. Що стосується вугілля і газу, ми маємо достатні обсяги в сховищах і на складах, і накопичення продовжується. У цьому напрямку ситуація контрольована", - сказав Харченко.

Він зазначив, що у випадку, якщо Україна матиме 14 млрд кубометрів газу у сховищах та законтрактований об'єм 1-2 млрд кубометрів з постачанням у січні-лютому, то цього буде достатньо для проходження опалювального сезону.

Експерт також повідомив, що пророблений великий обсяг відновлюваних робіт на високовольтних мережах. Однак, за його словами, до того рівня, який був до початку обстрілів, вони ще не відновлені.

"Необхідну кількість важкого високовольтного обладнання не вдалося виробити і довезти до України вчасно через фізичні обмеження. Якщо перші трансформатори надійдуть у серпні, то далі більш-менш стійкий їх потік розпочнеться тільки у кінці жовтня - листопаді", - зауважив Харченко.

За його словами, це означає, що Україна матиме резерви обладнання на випадок поновлення атак. Експерт також наголосив, що нині проводяться роботи із облаштування фізичного захисту об'єктів енергетики.

Як повідомлялося, на складах теплоелектростанцій та теплоелектроцентралей станом на 3 серпня накопичено 1,4 млн тонн вугілля, у підземних газосховищах станом на 2 серпня - 12,4 млрд кубометрів газу.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-