Пам’яті відеорепортера французького інформагентства AFP Армана Солдіна. Меморіальний вечір

Пам’яті відеорепортера французького інформагентства AFP Армана Солдіна. Меморіальний вечір

Укрінформ
15 травня, 17:00 - меморіальний вечір пам’яті відеорепортера та координатора з України французького інформагентства AFP Армана Солдіна, який загинув 9 травня 2023 року під час російського ракетного обстрілу поблизу Часового Яру в Бахмутському районі Донецької області.

Організатор: інформагентство AFP спільно з Українським національним інформаційним агентством «Укрінформ». 

Учасники: представники Посольства Франції, керівництво AFP - Fabrice Fries, Chairman and CEO of AFP, Phil Chetwynd Global News Director, колеги, друзі Армана Солдіна.

Під час меморіального вечора ми віддамо шану нашому загиблому колезі, згадаємо найяскравіші сторінки його життя, покажемо його відеороботи. 

Колеги, усі бажаючі, хто захоче прийти і вшанувати пам’ять Армана Солдіна, телефонуйте за номером: +38(099)2030823, Єлизавета.

Участь преси не передбачена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16 (Зала 1).

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

У Києві вшанували пам’ять загиблого французського репортера Армана Солдіна

У Києві відбувся вечір пам’яті журналіста французького інформагентства AFP Армана Солдіна, який загинув 9 травня 2023 року під час російського ракетного обстрілу поблизу Часового Яру на Донеччині.

Віддати шану загиблому репортеру і згадати найяскравіші сторінки його життя на меморіальний захід, організований інформагентством AFP спільно з Українським національним інформаційним агентством «Укрінформ», прийшло близько сотні колег та друзів, повідомляє кореспондент агентства.

«Арман був одним із перших журналістів, який добровільно зголосився приїхати в Україну… Він віддав своє життя, щоб мільйони людей знали, що тут відбувається», - сказав директор Agence France-Presse Фабріс Фрис.

Колеги Солдіна згадували, що він розповідав про жахіття війни з Ірпеня, Бучі, Херсона, часто бував і на Бахмутському напрямку.

За словами журналіста Еммануеля Пешо, який був поряд із Арманом під час обстрілу, «він був дуже серйозним і знав про ризики, але він поїхав в Україну, тому що хотів показати та розповісти правду про цю війну».

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у своєму виступі зазначив, що не був особисто знайомий з Арманом Солдіном, але зі спогадів тих, хто його знав, бачить, що він був не лише чудовим журналістом, а й прекрасною людиною.

«Девіз Франції «свобода, рівність, братерство». На жаль, коли йдеться про війну, рівність означає однакову небезпеку для всіх. Але я вважаю, що всі ті, хто розпочав війну, мають понести однакову відповідальність після розслідування. Навіщо вони це зробили, оскільки загинули не лише журналісти – було вбито багато людей. Братерство проявляється у тому, що багато журналістів висвітлюють цю війну і дають світові розуміння, що принесла нам російська агресія. І, звісно, свобода означає те, що ми боремося за неї і ми переможемо», - зазначив Ткаченко.

Керівниця офісу «Репортери без кордонів» у Східній Європі та Центральній Азії Жанна Кавельє в коментарі Укрінформу повідомила, що французські слідчі вже прибули в Україну для розслідування загибелі Армана Солдіна.

«Ми приділяємо багато уваги цій справі, адже вбивство журналіста - це не лише воєнний злочин проти цивільної людини. Журналісти виконують соціальну функцію - надавати достовірну інформацію для суспільства, і Арман Солдін робив це професійно», - сказала Кавельє.

Арман Солдін народився в Сараєво 21 березня 1991 року, був громадянином Франції. Він почав працювати на AFP як стажер у римському бюро у 2015 році, а потім перейшов до лондонського. Солдін належав до першої команди AFP, яку було відправлено в Україну після початку повномасштабного російського вторгнення, і прибув наступного дня. З вересня він жив в Україні та регулярно їздив на передову.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-