Зміни в мистецькій освіті в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури: виклики і проблеми сьогодення

Зміни в мистецькій освіті в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури: виклики і проблеми сьогодення

Укрінформ
21 квітня, 11:00 - прес-конференція на тему: «Зміни в мистецькій освіті в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури: виклики і проблеми сьогодення, пошук рішень»

Організатор:  Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури.

Учасники: Остап Ковальчук - виконуючий обов'язки ректора Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури (НАОМА); Олександр Храпачов - голова профспілки викладачів НАОМА.

Коротко. Захід має на меті розпочати публічну дискусію про необхідність реформ і змін у галузі академічної мистецької освіти на прикладі найстарішої в Україні провідної художньої академії (НАОМА). Спікери окреслять виклики і проблеми сьогодення, пошук рішень. У полі дискусії також пошук нових партнерів для академії з різних галузей, в тому числі медіа- і артіндустрій, започаткування публічного обговорення шляхів розвитку мистецької освіти.

Захід відбудеться онлайн через сервіс відеозв’язку ZOOM

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

НАОМА створить у Китаї Українсько-китайський інститут образотворчого мистецтва

Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури (НАОМА) створює спільний Українсько-китайський інститут образотворчого мистецтва у Китайській Народній Республіці.

Про це повідомив виконувач обов'язків ректора НАОМА Остап Ковальчук на прес-конференції в Укрінформі, присвяченій змінам у мистецькій освіті в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури.

За словами Ковальчука, створення спільного українсько-китайського вишу обумовлено світовим досвідом повсюдного збільшення кількості китайських студентів.

«Ми активно працюємо над проєктом створення спільного Українсько-китайського інституту образотворчого мистецтва у Китайській Народній Республіці. Цей проєкт є перспективним, тому що дасть можливість залучити більшу кількість студентів для навчання в нашій академії, навчати студентів на території Китаю, що є там трендом, а нашим викладачам, аспірантам буде можливість працювати за кордоном, що є однією з вимог сучасної освіти. В цьому навчальному закладі заплановано створення інноваційної бази для стажування наших науковців. Це обумовлено європейським і американським досвідом, що кількість китайських студентів у світі неухильно збільшується», - сказав Ковальчук.

Він повідомив, що вже розроблено програми й укладено списки викладачів для спільного українсько-китайського вишу, а набирати студентів до нього планують уже з наступного навчального року.

«Вже розроблено програми, є списки викладачів, які читатимуть ті чи інші курси. Пандемія вносить свої корективи, але ми оптимісти і сподіваюся, з 1 вересня ми вже матимемо студентів у цьому закладі. І це напряму пов'язано з наповненням спеціального фонду академії, який формується саме коштами студентів-контрактників за освітні послуги, що є основним джерелом наповнення нашого спецфонду», - розповів Ковальчук.

Націонаальна академія образотворчого мистецтва і архітектури (НАОМА) - єдиний в Україні багатопрофільний вищий навчальний заклад художньої освіти, що має академічне спрямування і готує фахівців живопису, скульптури, графіки, театрально-декораційного мистецтва, архітектури, реставрації творів мистецтва, мистецтвознавства та артменеджменту.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-