Глава МЗС Естонії закликав Захід передати Україні системи ППО

Глава МЗС Естонії закликав Захід передати Україні системи ППО

Укрінформ
Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна закликав західних партнерів надати Україні системи протиповітряної оборони.

Про це він написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

Зокрема, естонський міністр закликав «не драматизувати надмірно атаки на російські нафтопереробні заводи, поки Росія щодня проводить масовані авіаудари, систематично руйнує українську енергетичну інфраструктуру і продовжує окупацію Запорізької АЕС». За його словами, російські атаки, які лишили тисячі людей без електрики, газу і опалення, доводять, що Росія воює не з українською армією, а з українським суспільством.

«Те, що робить Україна, – це самооборона. Україна завдає ударів по військових цілях, які безпосередньо забезпечують пальним військову техніку, яка знищує людей і будинки», – підкреслив Цахкна.

Він зазначив, що прибутки від нафти і газу дозволяють Росії продовжувати агресію проти України, і «якщо удари по військових цілях на території Росії допомагають зменшити російські прибутки та ускладнюють для РФ ведення війни, то вони слугують правильній меті».

Читайте також: Європарламент відмовився затверджувати бюджет Раді ЄС, доки Україні не дадуть мінімум сім Patriot

«Єдине, що мають зробити прихильники України, - це забезпечити її засобами протиповітряної оборони для захисту своїх громадян, міст та об’єктів інфраструктури», – наголосив Цахкна.

Як повідомлялося, речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що для убезпечення українських міст від атак ворога потрібно 25 систем ППО типу Patriot.

Фото: Delfi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-