Стефанчук обговорив із віцеспікером Сеймасу Литви спільне з Україною виробництво зброї

Стефанчук обговорив із віцеспікером Сеймасу Литви спільне з Україною виробництво зброї

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та віцеспікер Сеймасу Литви Паулюс Саударгас детально обговорили співпрацю українських і литовських оборонних компаній щодо спільного виробництва в Україні озброєння і боєприпасів.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

Також сторони обговорили питання європейської і євроатлантичної інтеграції України.

Голова ВР подякував парламенту Литви за всі ухвалені резолюції та заяви на підтримку України. Окремо висловив подяку за рішення Сеймасу, які дозволять купувати й передавати в майбутньому українським захисникам ще більше дронів.

Стефанчук наголосив на критичній важливості оборонної підтримки від союзників, а саме своєчасного та безперешкодного постачання всіх видів зброї і боєприпасів.

Він подякував віцеспікеру за допомогу Литви на всіх пріоритетних для України напрямах.

Читайте також: Нашою метою має бути допомогти Україні виграти - президент Литви

«Для України надзвичайно важливою була й залишається військово-технічна допомога Литви. Важливо, що Литва доєдналася до ініціатив, зокрема Чехії, щодо закупівлі артилерійських снарядів за межами ЄС», – підкреслив Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук провів зустріч із делегацією очільників комітетів Європарламенту. Сторони обговорили початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

Фото: Руслан Стефанчук/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-