Сирський прокоментував нові призначення військового командування ЗСУ

Сирський прокоментував нові призначення військового командування ЗСУ

Ексклюзив
Укрінформ
Новий склад органів військового управління у Збройних силах комплектуватиметься офіцерами із великим практичним досвідом бойових дій, які продовжать і розвинуть надбання, досягнуті за лідерства генерала Валерія Залужного впродовж минулих років відбиття російської агресії.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

«Всі наші знання і весь досвід, який був набутий вже під час повномасштабної війни у боях з переважаючими силами противника, будуть спрямовані на підвищення ефективності наших дій, для максимального ураження ударних угруповань противника… Можу підтвердити, що склад Генерального штабу та інших органів військового управління буде оновлений за рахунок бойових офіцерів з великим практичним досвідом бойових дій, який вони набували на полях вже цієї війни», - сказав головнокомандувач ЗСУ.

Читайте також: Ворогу не вдалося суттєво просунутися на стратегічних напрямках - Сирський

Він зауважив, що нова команда відпрацьовує алгоритми роботи органів військового управління на всіх рівнях саме на цих принципах. Йдеться про детальне, ретельне планування дій об’єднань, з’єднань і частин з урахуванням потреб фронту. Від чіткої роботи цієї вертикалі, яка охоплює планування та забезпечення бойових дій, а також від своєчасного постачання новітньої зброї та боєприпасів від західних партнерів, залежить, за словами українського генерала, не лише успіх кожної з військових операцій, але й життя людей.

Читайте також: Сирський назвав завдання Сил оборони на суходолі та в морі

Саме тому на перший план виходить кваліфікація офіцерів, що входять до органів військового управління, які повинні знати всі потреби фронту, володіти ситуацією на кожній його ділянці, підкреслив Сирський.

На запитання щодо причин відставки Валерія Залужного з посади головкома Сирський зазначив, що це рішення вищого політичного керівництва країни було правомірним, тож військові люди мають виконувати накази та свій обов’язок із захисту Батьківщини.

«У військових людей є один обов’язок - ми не обговорюємо накази, ми їх виконуємо. Тож якщо у Президента країни, Верховного головнокомандувача, були причини для такої заміни, особливо під час активної фази війни, - це означає, що причини були вагомими. Ми з Валерієм Федоровичем працювали пліч-о-пліч у найважчі часи від початку російського повномасштабного вторгнення, та навіть раніше. Працювали як одна команда. Бажаю йому успіху на новій та дуже відповідальній посаді», - зазначив Сирський.

Як повідомляв Укрінформ, 8 лютого 2024 року Валерій Залужний був звільнений з посади головнокомандувача ЗСУ. Замість нього призначено Олександра Сирського.

На початку березня Президент Володимир Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла України у Великій Британії.

Фото: Головнокомандувач ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-