«Нехай словесні пастки не введуть в оману»: Подоляк про заяви Папи Римського щодо війни

«Нехай словесні пастки не введуть в оману»: Подоляк про заяви Папи Римського щодо війни

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк, коментуючи слова Папи Римського про "білий прапор" для України, сказав, що понтифік не повинен дозволяти ввести себе в оману словесними пастками, такими як припинення вогню або початок переговорів.

Як передає Укрінформ, про це заявив Михайло Подоляк в інтерв'ю Corriere della Sera.

"Путін не хоче миру. Його режим може існувати, лише якщо він розв'яже війну, його мета – війна. Мене дивує, що навіть зараз хтось може демонструвати стільки нерозуміння злочинів, скоєних військами РФ на нашій території", – заявив Подоляк.

Коментуючи слова Папи Римського про дипломатичне вирішення конфлікту в Україні, він зазначив: "Будь-яка поступка з нашого боку, і РФ буде рада вступити у фальшиві переговори, щоб скористатися нашими слабкостями, а потім продовжити свою агресію".

Читайте також: Представника Ватикану викликали до МЗС України через заяви Папи Римського

Говорячи про гіпотетичне припинення вогню, Подоляк зазначив, що "війна закінчиться лише тоді, коли агресор буде переможений та змушений піти з України".

"Нехай демократичний світ та Папа Римський не дозволять ввести себе в оману словесними пастками, такими як припинення вогню або переговори. Ця агресія настільки жорстока, несправедлива та груба, що намагання говорити зараз про переговори не веде до вирішення конфлікту, а свідомо веде до програшу злу", – додав Подоляк.

"Російська Федерація, безперечно, є найбільшим злом нашої епохи", в той час як Україна "захищає себе, рятує сім'ї, наші оселі, території, священне право на життя", – сказав Подоляк додавши, що це - "класична" війна, "біблійна" війна, між добром та злом.

"Потрібні зброя та передові технології, швидкі рішення союзників, рішучість, це те, про що ми маємо зараз міркувати та за що ми повинні молитися", – наголосив український політик.

Читайте також: У Держдепі прокоментували заяви Папи Римського: США підтримують право України на захист

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римський Франциск в інтерв'ю швейцарському мовнику RSI заявив про необхідність переговорів у війні РФ проти України. Зокрема, понтифік сказав, що "сильнішим буде той, хто матиме мужність підняти білий прапор".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-