Франція опосередковано підтвердила, що розглядає можливість надання Україні нових літаків

Франція опосередковано підтвердила, що розглядає можливість надання Україні нових літаків

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон розповів, що окрім підготовки пілотів Франція розглядає нові можливості своєї участі у міжнародній коаліції літаків F-16.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він заявив після міжнародної зустрічі на підтримку України в Парижі.

«Ми розглядаємо можливості, які можуть бути корисними. Серед наших коаліцій є коаліція F16. Вона існує. У нас немає жодного F-16, як ви знаєте, тому що у нас є власні можливості. Але ми дивимось на наші власні можливості, щоб побачити, що може бути корисним для захисту української землі», - сказав Макрон.

Він також уточнив, що «сьогодні ми не говоримо про літаки Міраж» Водночас, Франція готує українських пілотів та «буде продовжувати це робити».

Нагадаємо, на озброєнні сучасної французької армії перебуває французький багатоцільовий винищувач «Рафаль» (Dassault Rafale). Минулого року Міністерство оборони Франції замовило ще 42 таких літаки.

Читайте також: У перспективі Франція не виключає участі європейських військ у війні в Україні - Макрон

Макрон також узагальнив та перелічив п'ять категорій дій, за якими було досягнуто консенсусу на зустрічі. Серед них - "здатність підтримати Україну на кордоні з Білоруссю невійськовими силами", спільне виробництво озброєнь, військового потенціалу та боєприпасів в Україні, захист країн, яким безпосередньо загрожує російський наступ в Україні, зокрема Молдови, а також кібербезпека та "операції з розмінування".

Нагадаємо, серед рішень зустрічі в Парижі також створення нової, дев'ятої коаліції - коаліції далекобійної зброї.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-