Нобелівська лауреатка Матвійчук на Форумі вільної Росії закликала сприяти посиленню допомоги Україні

Нобелівська лауреатка Матвійчук на Форумі вільної Росії закликала сприяти посиленню допомоги Україні

Укрінформ
Дводенний XII Форум вільної Росії у Вільнюсі відкрився виступом української лауреатки Нобелівської премії Олександри Матвійчук, яка назвала його пріоритетним завданням – переконати західних політиків у необхідності посилення різнобічної допомоги Україні та передачі їй заморожених російських активів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Ютуб-трансляціюФоруму.

«В цій непростій ситуації (коли Кремль обрав стратегію довгої виснажливої війни – ред.) добре видно пріоритетні завдання – і нам потрібен ваш голос, ваша допомога. Нам потрібно переконати західних політиків, що Україні потрібна зброя й інша підмога. Що належить конфіскувати заморожені російські активи і передати кошти Україні – для обороноздатності та відновлення», – сказала Матвійчук.

У Форумі вільної Росії беруть участь відомі російські опозиціонери, правозахисники, активісти та експерти з України, Литви, Естонії, Білорусі, США, Ізраїлю. XII Форум відкрився панельною дискусією «Правозахист. Традиційний підхід і виклики воєнного часу: політзеки, партизани, добровольці та спірні кейси насильницьких акцій».

У другий дискусійній секції «Два роки Великої війни: що далі?» бере участь один із лідерів Форуму вільної Росії Гаррі Каспаров. Також у перший день заходу відбудуться ще три панельні дискусії – «Партія перемоги України" і "антивоєнна партія": чи може бути єдина стратегія у російської опозиції?», «Економіка довгої війни», «Війна і віра: ідеологія московської патріархії як інструмент агресії».

Читайте також: Час розірвати коло безкарності: Нобелівська лауреатка - про спецтрибунал для очільників Кремля

Закриється другий і останній день Форуму панеллю «Україна і ми: взаємодія та координація зусиль для перемоги над російськими окупантами». Крім того, 24 лютого, у другу річницю повномасштабного російського вторгнення, відбудуться дискусійні секції: «На порозі третьої світової війни: криза міжнародної системи безпеки», «Війна або "СВО": вибір росіян», «Перманентна війна як форма існування режиму Путіна».

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю, 23 лютого, Генеральна асамблея ООН обговорить питання порядку денного «Ситуація на тимчасового окупованих територіях України», на якій зголосилися виступити представники 64 держав. Своєю чергою Рада Безпеки ООН проведе відкриті дебати з приводу другої річниці повномасштабного російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-