Президент Євроради: Ми ніколи не забудемо жертв Майдану

Президент Євроради: Ми ніколи не забудемо жертв Майдану

Укрінформ
Президент Європейської Ради Шарль Мішель з нагоди Дня Героїв Небесної сотні заявив, що у Європі ніколи не забудуть жертв Революції гідності.

Як передає Укрінформ, про це він написав у соцмережі Х.

«У сьогоднішній День пам’яті Небесної сотні ми вшановуємо вашу мужність і схиляємося перед вашою незламною рішучістю. Ми ніколи не забудемо жертв Майдану. Їхній спадок надихає нас донині», - написав Мішель.

Очільник Євроради додав, що під час подій на Майдані 10 років тому, «герої і героїні загинули, відстоюючи свободу, Європу та демократичні принципи».

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної сотні. Його встановлено згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної сотні».

Читайте також: Президентка Єврокомісії про Героїв Небесної сотні: Їхнї ідеали перемогли

Саме в ці дні під час Революції гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піка. Із 18 по 20 лютого на Майдані загинули найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого від поранень померли ще понад 20 протестувальників. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність - до Небесної сотні.

105 Героям Небесної сотні посмертно присвоєно звання Герой України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані – посмертно нагороджені орденом Героїв Небесної сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-