«Це питання майбутніх перемог»: Єрмак у Мюнхені закликав до своєчасного надання Україні допомоги

«Це питання майбутніх перемог»: Єрмак у Мюнхені закликав до своєчасного надання Україні допомоги

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак наголосив на важливості своєчасного надання Україні допомоги, необхідної для перемоги.

Про це він заявив під час 7-го Українського ланчу з нагоди Мюнхенської конференції з безпеки, повідомляє Укрінформ.

«Критично важливо допомагати зараз. Я дуже оптимістично ставлюсь щодо рішення Конгресу і вірю, що Конгрес надасть допомогу Україні, але час втрачається. Ви бачите, що зараз відбувається в Авдіївці, ви бачите, що відбулося по всьому фронту. Наші воїни стоять і борються, але неможливо воювати без достатнього обсягу боєприпасів, без артилерії, без повітряної оборони. І це дуже важливо, щоб все було надано своєчасно. Це не питання політичних рішень, це - питання нашого виживання, це питання наших майбутніх перемог», - наголосив Єрмак.

Він нагадав, що два роки тому на Мюнхенській безпековій конференції не всі вірили, що Україна вистоїть.

«Вони не думали, що ми зможемо захистити нашу землю, а ми вже звільнили понад 50% того, що було окуповано після 2022 року. Український народ показав, що ми можемо перемогти в цій війні. Прийшов час не тільки говорити про можливе і неможливе, час допомагати нам у цій перемозі», - заявив керівник ОП.

Читайте також: Мюнхенська конференція: Єрмак обговорив важливість запрошення України до НАТО на саміті у Вашингтоні

На його переконання, американський народ розуміє, за які цінності бореться Україна.

«Ми відчуваємо, що американський народ підтримує нас повністю, американський народ розуміє, за що ми боремося, за які цінності. Трагедія вчорашнього дня - вбивство Олексія Навального - можливо, відкриє очі скептикам у світі, що таке Росія сьогодні, хто такий Путін», - підкреслив Єрмак у контексті заяв щодо переговорів.

Він додав: «Я вірю, що американський народ підштовхне тих політиків, які не розуміють важливість допомоги просто зараз. Це критично, це важливо», - наголосив керівник ОП.

Як повідомлялося, нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом.

Скріншот відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-