Країни Африки хочуть бути частиною глобальної рівноправної світової системи – посол ПАР

Країни Африки хочуть бути частиною глобальної рівноправної світової системи – посол ПАР

Укрінформ
Африканські країни хочуть бути частиною глобальної рівноправної світової системи та, як країни Глобальної Півночі, покращувати життя своїх людей.

Про це заявив посол Південно-Африканської Республіки в Україні Шуейб Касу під час круглого столу в Укрінформі на тему «Україна для Глобального Півдня».

Дипломат зазначив, що співпраця у політичній та економічній сферах між країнами Глобального Півдня та Глобальної Півночі постійно розширюється, а країни Африки адаптують західні моделі демократії та фінансових систем.

«Я хочу підкреслити, що ми хочемо бути частиною глобальної системи – єдиної, рівноправної, з єдиним застосуванням права. Ми хочемо отримувати однакові переваги від цієї системи і надавати їй свої переваги.  Так само як країни Глобальної Півночі хочуть покращувати життя своїх людей, країни Глобального Півдня теж цього хочуть», - сказав Касу.

Він нагадав у контексті боротьби зі змінами клімату, що внесок країн Африки у глобальні викиди парникових газів дуже незначний, але країни Глобальної Півночі, попри свої попередні обіцянки, хочуть, щоб африканські країни взяли на себе однакові з ними фінансові зобов’язання.

«Я вважаю, що це несправедливо… Я очікую, щоб країни Глобальної Півночі виконували зобов’язання, які вони на себе взяли, і щоб вони справедливо застосовували глобальні правила до всіх країн…Я вже кілька разів казав, що нам не потрібен колапс світової системи, ми лише хочемо знайти такий спосіб, коли голос країн Глобального Півдня у цій системі будуть чути», - зауважив посол ПАР.

Водночас він додав, що не хоче, щоб це розглядалося як протистояння між глобальними Півднем та Північчю.

«Зміна клімату, бідність, збройні конфлікти, Covid – це все глобальні виклики, і вони потребують глобального реагування… Нам не потрібна конфронтація, ми лише хочемо подолати ці виклики», - резюмував дипломат.

Читайте також: Український вектор Глобального Півдня

Як повідомлялося, Україна прагне вивести співпрацю з Південно-Африканською Республікою на новий рівень та запросила ПАР взяти участь у Глобальному саміті миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-