Посол України в Китаї вручив вірчі грамоти Сі Цзіньпіну

Посол України в Китаї вручив вірчі грамоти Сі Цзіньпіну

Укрінформ
Посол України в Китаї Павло Рябікін вручив вірчі грамоти голові КНР Сі Цзіньпіну.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на посольство України в КНР.

Урочиста аудієнція пройшла 30 січня. Лідер Китаю прийняв вірчі грамоти також від новопризначених посланців ще 41 іноземної держави.

«Китай цінує дружбу з народами всіх країн і готовий поглиблювати добрі відносини, розширювати взаємовигідне співробітництво та сприяти двосторонній співпраці з народами всіх країн на основі рівноправності та взаємної вигоди», - цитує МЗС КНР слова Сі, сказані після церемонії.

Лідер Китаю висловив сподівання, що новопризначені посланці матимуть всебічне та глибоке розуміння Китаю і своєю роботою зміцнять зв’язки їх країн із КНР. Він запевнив, що уряд Китаю забезпечить послам умови і підтримку у виконанні своїх обов’язків.

Сі зауважив, що цього року відзначається 75-та річниця заснування Китайської Народної Республіки, уряд усебічно сприяє побудові сильної країни і великій справі національного відродження за допомогою модернізації в китайському стилі.

«Відправною точкою та метою модернізації в китайському стилі є надання можливості більш ніж 1,4 мільярда китайців жити краще. Для світу це означає ширший ринок і безпрецедентні можливості розвитку, що дасть потужний поштовх модернізації країн у всьому світі», - переконаний китайський лідер.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Павла Рябікіна Надзвичайним і Повноважним Послом України в КНР у квітні минулого року після першої від початку великої війни телефонної розмови з Сі Цзіньпіном.

Читайте також: Україна запросила лідера Китаю на «мирний саміт» у Швейцарії

На початку червня Рябікін прибув до Пекіна, за тиждень вручив копії вірчих грамот МЗС КНР і став до виконання своїх обов’язків.

На зустрічі із заступником міністра закордонних справ КНР Сунь Вейдуном Рябікін підтвердив китайській стороні запрошення України приєднатися до імплементації української Формули миру для припинення російської агресії проти України.

Фото: china.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-