В ООН засудили нову хвилю російських ударів по Україні

В ООН засудили нову хвилю російських ударів по Україні

Укрінформ
Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун засудила нову хвилю російських ракетних атак по містах України і закликала Росію припинити невибіркові удари по мирних жителях.

Про це йдеться в заяві Браун, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні вранці, коли я пила каву вдома в Києві, мої сусіди збиралися на роботу, а діти готувалися до школи, наш будинок здригнувся через хвилю ударів по українській столиці. Унаслідок ударів було пошкоджено житлові будинки поблизу офісу Організації Об'єднаних Націй у Києві. Було пошкоджено домівки, і мирні люди, які, як я тільки що згадувала, попри війну просто намагалися жити звичайним життям, опинилися в лікарнях», – розповіла вона.

Співробітники ООН поінформували Браун, що рятувальники намагаються знайти людей під завалами пошкодженого житлового будинку та про руйнування у Дніпропетровській області.

Читайте також: У Києві кількість постраждалих через ракетну атаку зросла до 20 - Кличко

Гуманітарна координаторка ООН назвала ці удари ще одним гірким нагадуванням про руйнування, страждання, горе і травми, які вторгнення Росії завдає мільйонам людей в Україні, а також закликала припинити жорстокі та невибіркові удари по мирних мешканцях.

Читайте також: Ракетний удар по Харкову: троє загиблих, кількість поранених зросла до 42

Як повідомляв Укрінформ, зранку 23 січня російські війська здійснили на Україну чергову масову ракетну атаку. За даними міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, загинули п’ятеро людей, ще щонайменше 40 постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-