Верховний комісар ООН з прав людини закликав РФ припинити атаки по Україні

Верховний комісар ООН з прав людини закликав РФ припинити атаки по Україні

Укрінформ
Верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк засудив масований удар РФ по Україні і закликав Москву припинити атаки.

Про це йдеться у його заяві на сайті Управління верховного комісара ООН з прав людини, передає Укрінформ.

«Я шокований черговим широкомасштабним комплексом скоординованих ракетних і безпілотних ударів Російської Федерації по території України в ніч з 28 на 29 грудня», - йдеться у заяві Тюрка.

Він додав, що масована атака була спрямована на густонаселені райони багатьох українських міст і селищ, зокрема Києва, Львова, Хмельницького, Черкас, Сум, Дніпра, Харкова, Одеси та Запоріжжя. Пошкоджена цивільна інфраструктура, включаючи житлові будинки, пологовий будинок, школи, дитячі садки, парки, станцію метро, торговий центр, енергетичну інфраструктуру. Через пошкодження ліній електропередач у кількох регіонах було відключено електроенергію.

За його словами, міжнародне гуманітарне право прямо забороняє атаки, навмисно спрямовані на цивільні об'єкти, а також невибіркові атаки за будь-яких обставин.

«Я знову закликаю Російську Федерацію негайно припинити атаки на Україну та неухильно дотримуватися всіх норм міжнародного права щодо ведення бойових дій», - наголосив Тюрк.

Читайте також: Боррель засудив масовану атаку Росії на українські міста

Як повідомляв Укрінформ, в Україні внаслідок масованої повітряної атаки російських військ у п’ятницю загинули 18 людей, ще 132 дістали поранення.

Ворожими ударами пошкоджені 47 приватних будинків, 39 автомобілів, лікарня й санаторій, дев'ять багатоквартирних будинків, дві адміністративні будівлі та господарчі споруди.

За попередніми даними, з ночі ворог застосував 158 засобів повітряного нападу: ракети різних типів та дрони-камікадзе. Протиповітряна оборона України знищила 27 безпілотників і 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Фото: ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-