Координаторка ООН рішуче засудила підступні російські удари по українських містах

Координаторка ООН рішуче засудила підступні російські удари по українських містах

Укрінформ
Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун рішуче засудила підступні російські удари по багатолюдних районах України за останні кілька годин, що спричинили руйнування, загибель і страждання людей.

Про це йдеться у заяві Браун, передає Укрінформ. 

«Я найрішучіше засуджую низку підступних російських ударів по багатолюдних районах України за останні кілька годин, що спричинили руйнування, загибель і страждання людей. Через удари пошкоджено будинки, школи, лікарні, торговельний центр, станцію метро та об'єкти енергосистеми, що призвело до смертей та поранень людей майже у всіх регіонах країни», - заявила координаторка ООН.

Вона зазначила, що зараз родини та служби з надзвичайних ситуацій розбирають завали, щоби врятувати людей із зруйнованих будівель.

«Для народу України це ще один неприйнятний приклад жахливої реальності, з якою він стикається. Приклад того, що 2023 рік став ще одним роком невимовних страждань», - констатувала Браун.

Координаторка ООН вкотре наголосила, що як невибіркові удари, так і удари, навмисно спрямовані проти цивільного населення або цивільних об'єктів, суворо заборонені.

Як повідомлялося, під час масованого ракетного удару по Україні 29 грудня РФ атакувала Київ, Львів, Харків, Конотоп, Дніпро та Запоріжжя.

Читайте також: Унаслідок російської атаки загинули 16 людей, 97 дістали поранення - генпрокурор

За попередніми даними, Росія використала 18 стратегічних бомбардувальників Ту-95 і майже всі види ракет, які мають на озброєнні, також запускали ударні безпілотники.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ціллю масованого повітряного удару Росії по Україні стала соціальна й критична інфраструктура.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що Повітряні сили Збройних сил України у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищили 27 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131 і 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-