На тлі війни в Україні жодна держава не хоче розпочинати новий конфлікт - президент Філіппін

На тлі війни в Україні жодна держава не хоче розпочинати новий конфлікт - президент Філіппін

Укрінформ
Президент Філіппін Фердинанд Маркос-молодший назвав російсько-українську війну трагедією і заявив, що в цих умовах жодна країна не прагне розпочинати збройний конфлікт, особливо в Азії.

Про це він сказав у Токіо, куди прибув для участі в саміті Японія-АСЕАН (об’єднання країн Південно-Східної Азії), передає Укрінформ із посиланням на PNA.

Зокрема, коментуючи загострення територіальних суперечок із Пекіном у Південнокитайському морі, Маркос зазначив, що агресивна поведінка Китаю кидає реальний виклик його сусідам в Азії і потребує пошуку нових рішень та створення міцних альянсів із союзниками-однодумцями.

«Боюся, ми повинні сказати, що протягом останніх місяців чи років напруга зросла, а не зменшилася, і тому ми повинні продовжувати пошуки мирного рішення й вести діалог із усіма залученими країнами», - сказав він.

Водночас президент Філіппін наголосив, що його країна не розпочинатиме новий конфлікт у регіоні й залишається відданою підтриманню миру та порядку, заснованого на правилах.

Читайте також: Філіппіни вивели кораблі для моніторингу човнів КНР у Південнокитайському морі

«Маркос зазначив, що в умовах російсько-української війни, яку він назвав трагедією, жодна країна світу не хоче розпочинати новий конфлікт, особливо в Азії», - йдеться в матеріалі видання.

Як повідомляв Укрінформ, минулими вихідними кораблі берегової охорони Китаю застосували водомети й перешкодили філіппінським суднам доставити пальне та продовольство до рибалок та віддаленого форпосту армії Філіппін у спірних водах Південнокитайського моря.

Фото: usphsociety.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-