Участь у політиці готові брати близько 43% українок, які перебувають за кордоном

Участь у політиці готові брати близько 43% українок, які перебувають за кордоном

Опитування
Укрінформ
Близько 43% жінок, які перебувають за кордоном, готові брати участь у політиці України, а 40% опитаних стверджують, що чинна політична система їх задовольняє.

Про це повідомила співзасновниця Українського жіночого конгресу Світлана Войцеховська під час презентації дослідження «Передумови повернення в Україну для участі у відбудові українських жінок, які знайшли тимчасовий прихисток за кордоном», передає Укрінформ.

“Майже 40% опитаних жінок стверджують, що політична система України задовольняє і дає можливість жінці як балотуватися, так і бути в політиці. Готовність брати участь у політиці, з тих, хто перебуває за кордоном - 43%”, - зазначила Войцеховська.

На її переконання, такі результати говорять про те, що жінки залишаються активними у суспільному житті та готові брати на себе відповідальність при поверненні і прийнятті рішень щодо відбудови. Крім того, вона додала, що жінки різного віку висловили таку готовність.

Серед факторів, які впливають на те, чому жінки не хочуть бути в політиці, 57% називають обмеження виїзду, 48% - відсутність знань, 36% - не вірять в успіх, 30% - не знають політичної сили, яка б представляла їх інтереси, 22% говорять про те, що не впевнені, що зможуть пройти і через це у них немає бажання починати таку діяльність.

Читайте також: В Україні чверть складу уряду становлять жінки - заступниця міністра юстиції

Опитування було проведено компанією Periscope Research у співпраці з Освітнім кластером «Мрій.Дій» (Польща) на замовлення Українського Жіночого Конгресу за підтримки проєкту U-LEAD з Європою 1-12 листопада 2023 року.

Для дослідження було опитано 800 жінок-українок з 18 країн їх перебування, переважно з Польщі, Чехії та Німеччини.

Як повідомляв Укрінформ, українки, які понад 90 днів перебували у вимушеній еміграції за кордоном через повномасштабне вторгнення Російської Федерації на територію України, не матимуть можливості балотуватися на виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-