В ОП запропонували Філіппінам приєднатись до ініціативи «Зерно з України»

В ОП запропонували Філіппінам приєднатись до ініціативи «Зерно з України»

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква під час розмови із заступником генерального директора Ради національної безпеки Республіки Філіппіни Нестором Геріко запропонував приєднатись до гуманітарної ініціативи «Зерно з України».

Як повідомляє Офіс Президента, про це йшлось під час телефонної розмови, яка відбулась за дорученням керівника ОП Андрія Єрмака та в продовження телефонної розмови президентів України і Республіки Філіппіни в лютому 2023 року, передає Укрінформ.

Жовква подякував Філіппінам за підтримку України, зокрема під час голосування за відповідні резолюції Генеральної Асамблеї ООН.

Також заступник керівника ОП поінформував співрозмовника про підсумки третьої зустрічі радників із питань національної безпеки та дипломатичних радників на Мальті щодо відновлення сталого й справедливого миру на основі Української формули миру, а також передав генеральному директору Ради Нацбезпеки Філіппін запрошення прилучитися до наступної зустрічі в такому форматі.

Жовква повідомив про зусилля України із забезпечення глобальної продовольчої безпеки і запросив Філіппіни приєднатися до гуманітарної ініціативи «Зерно з України».

Співрозмовники звернули увагу на важливість безпеки судноплавства, зокрема в Чорному морі, і засудили нещодавню терористичну атаку Росії на цивільне судно, під час якої загинув український лоцман та постраждали троє філіппінських моряків.

На завершення сторони обговорили стан імплементації Української формули миру й узгодили графік контактів на найвищому рівні.

Читайте також: Латвія виділяє €50 тисяч на внесок у програму «Зерно з України»

Як повідомляв Укрінформ, 8 листопада армія РФ завдала удару протирадіолокаційною ракетою Х-31П по цивільному судну під прапором Ліберії, яке заходило в один із портів Одеської області. Загинув лоцман. Троє членів екіпажу – громадяни Філіппін – поранені, один з них госпіталізований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-