Азарову оголосили ще одну підозру

Азарову оголосили ще одну підозру

Укрінформ
Колишньому прем’єр-міністру України, який із 2014 року переховується на території Російської Федерації, оголосили підозру за фактом інформаційної діяльності на користь держави-агресора.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора

Фігуранту інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 109, ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Ідеться про дії, спрямовані на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України.

За даними слідства, від початку повномасштабного вторгнення в Україну російських військ по сьогодні експрем’єр використовує ворожі медіа й мережу Інтернет, здійснює активну інформаційну діяльність у співпраці із країню-агресором.

Колишній високопосадовець регулярно бере участь в ефірах російських інформаційних каналів, відео з яких згодом поширюються в Інтернеті.

Шляхом просування ворожих наративів, підозрюваний проводить інформаційну діяльність, спрямовану на дискредитацію України.

Встановлено, що у відеозаписах на Ютуб-каналі "Иная правда" й медіапорталах російських засобів масової інформації ексглава уряду виправдовує розпочату в 2014 році збройну агресію РФ та загарбання частини територій України. Також він висловлює публічні заклики до повалення конституційного ладу в Україні насильницьким шляхом.

Читайте також: Люди Януковича намагаються «домовитися» з Росією від імені України - РНБО

Ексчиновник закликає до денацифікації, поширює кремлівський наратив, згідно з яким спеціальна операція президента Росії Володимира Путіна нібито "врятувала" Донецьк від захоплення, "попередивши трагедію". Події в місті Буча Київської області фігурант називає "фейком".

Факти протиправної діяльності колишнього глави уряду підтверджує, зокрема, висновок судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи.

Як повідомляв Укрінформ, у першій половині жовтня колишньому прем’єр-міністру Миколі Азарову оголосили підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України, серед яких – державна зрада в умовах воєнного стану та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Раніше до суду був переданий обвинувальний акт стосовно Азарова у справі про підписання "Харківських угод".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-